Treceți la conținutul principal

Tragedie la limita judeţelor Olt şi Dolj. Un mort şi patru răniţi, în urma unui accident

O femeie a murit, iar alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale duminică dimineaţa în urma unui grav accident de circulaţie care a avut loc pe Drumul Naţional 6 – European 70, la limita judeţelor Olt şi Dolj, mai precis în zona satului Radomir al comunei doljene Dioşti. 

Potrivit unor informaţii, autoturismul Dacia Logan, înmatriculat în Bucureşti, în care se aflau cele cinci persoane, un bărbat şi patru femei, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat într-un şanţ de la marginea drumului. În urma impactului violent, două persoane au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. La faţa locului au ajuns în cel mai scurt timp echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, dar şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, ISU Dolj şi SAJ Dolj. „În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau cinci persoane, un bărbat și patru femei. Echipele de intervenție au găsit maşina în afara carosabilului, răsturnat, două victime fiind blocate. Pompierii au acționat pentru extragerea celor două persoane încarcerate în autoturism, concomitent fiind acordate acestora și îngrijirile medicale de urgență. Una dintre victimele încarcerate, o femeie, în vârstă de 82 de ani, a fost găsită în stop cardio-respirator și imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate, femeia nu a răspuns manevrelor specifice și a fost declarată decedată. Celelalte femei rănite în accident, în vârstă de 82 de ani, 51 de ani și 24 de ani, au fost transportate, politraumatizate, la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Şoferul, un bărbat de 54 de ani, a fost găsit de salvatori conștient, fără urme vizibile de traumă, şi a refuzat transportul la spital”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs gravul accident rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…