Treceți la conținutul principal

Trafic rutier blocat pe DN 65 – E 574 din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie

Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit vineri, în jurul orei 13:30, pe un câmp situat între comuna Găneasa şi Pădurea Saru, iar din cauza fumului dens degajat echipajele de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt au oprit zeci de minute circulaţia pe Drumul Naţional 65 – European 574. 

Peste 20 de pompieri militari, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru primă intervenție și comandă și mijloace specifice pentru stingerea incendiilor de vegetație din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, sprijiniți de cadrele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Piatra Olt, au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. „În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, ardea vegetaţie uscată şi cereale păioase în mai multe focare, cu degajare de fum pe drumul european. A fost solicitat sprijinul echipajelor de poliţie pentru a dirija sau opri traficul în zonă. S-a luat decizia de a fi oprită circulaţia în zona incendiului, iar după localizarea sa fumul s-a mai dispersat în zona DN 65 – E 574 şi cu ajutorul Poliţiei traficul a putut fi reluat pe un singur sens. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15:00, iar o autospecială a rămas în zonă pentru supraveghere”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit reprezentanţilor Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, circulația rutieră pe DN 65 – E 574 Craiova – Pitești a fost întreruptă pe ambele sensuri din cauza unui incendiu de vegetaţie, între localităţile Găneasa şi Pădurea Saru, timp de aproximativ 30 – 45 de minute. Din cauza incendiului au fost afectate 55 de hectare de mirişte, 5 hectare de grâu şi aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…