Treceți la conținutul principal

Trafic rutier blocat pe DN 65 – E 574 din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie

Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit vineri, în jurul orei 13:30, pe un câmp situat între comuna Găneasa şi Pădurea Saru, iar din cauza fumului dens degajat echipajele de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt au oprit zeci de minute circulaţia pe Drumul Naţional 65 – European 574. 

Peste 20 de pompieri militari, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru primă intervenție și comandă și mijloace specifice pentru stingerea incendiilor de vegetație din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, sprijiniți de cadrele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Piatra Olt, au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. „În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, ardea vegetaţie uscată şi cereale păioase în mai multe focare, cu degajare de fum pe drumul european. A fost solicitat sprijinul echipajelor de poliţie pentru a dirija sau opri traficul în zonă. S-a luat decizia de a fi oprită circulaţia în zona incendiului, iar după localizarea sa fumul s-a mai dispersat în zona DN 65 – E 574 şi cu ajutorul Poliţiei traficul a putut fi reluat pe un singur sens. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 15:00, iar o autospecială a rămas în zonă pentru supraveghere”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit reprezentanţilor Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, circulația rutieră pe DN 65 – E 574 Craiova – Pitești a fost întreruptă pe ambele sensuri din cauza unui incendiu de vegetaţie, între localităţile Găneasa şi Pădurea Saru, timp de aproximativ 30 – 45 de minute. Din cauza incendiului au fost afectate 55 de hectare de mirişte, 5 hectare de grâu şi aproximativ un hectar de vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…