Treceți la conținutul principal

TIR în flăcări lângă Pădurea Saru

Un TIR a luat foc marţi după-amiaza, în jurul orei 18:30, pe DN 65 – E 574, în apropiere de localitatea Bistriţa Nouă, situată lângă Pădurea Saru. 

Potrivit unor informaţii, autotrenul, care era încărcat cu ciment, venea dinspre localitatea argeşeană Câmpulung Muscel şi se îndrepta spre Craiova, pentru a descărca marfa la Dedeman. Se pare că şoferul, un bărbat de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, aflat în mers, a văzut că iese fum din TIR, apoi i s-a blocat direcţia de deplasare şi a ieşit de pe drum. Martorii spun că acesta ar mai fi mers pe câmp în jur de 20 de metri şi s-a oprit într-o parte, pe marginea unui şanţ, iar autotrenul a fost cuprins de flăcări. Pompierii din cadrul Detaşementului Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendiul izbucnit la TIR-ul încărcat cu ciment. Din fericire, în urma nefericitului eveniment, şoferul a scăpat cu viaţă. „La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj al paramedicilor SMURD. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum la cabina autotrenului și la remorca acestuia. Șoferul TIR-ului, în vârstă de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost găsit în afara autovehiculului, conștient, fără urme vizibile de traumă. Pompierii au acționat aproximativ 40 de minute pentru izolarea și lichidarea incendiului. Cabina și peste 50% din remorca autotrenului au fost distruse de flăcări”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. În urma cercetărilor efectuate, specialiştii din cadrul inspectoratului au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului la TIR un scurtcircuit produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…