Treceți la conținutul principal

Premiul I pentru copiii din Pârşcoveni la Festivalul „La fântâna dorului”

Ansamblul Folcloric „Brâuleţul Junior” din comuna Pârşcoveni a fost invitat în perioada 14 – 17 iulie 2017 la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Românii de Pretutindeni „La fântâna dorului”, desfăşurat în localitatea Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj. Ansamblul a reuşit o performanţă şi la prima sa participare la o manifestare culturală organizată în afara judeţului Olt a reuşit să câştige patru premii I. 

Pe lângă ansamblul oltean, la festivalul din Şimleu Silvaniei au mai participat ansambluri folclorice şi artistice din Regiunea Cernăuți, Transcarpatia – Ucraina, Chișinău, Câșlița Prut – Republica Moldova, Banatul Sârbesc – Serbia, dar şi din judeţele Sălaj, Mehedinți, Vrancea, Mureș, Maramureș, Alba şi Brăila. Ca orice eveniment cultural de mare anvergură, Festivalul „La fântâna dorului” a debutat cu tradiţionala paradă a portului, jocului și cântecului popular românesc, care a avut loc pe traseul Clubul Copiilor – Parcul central – Stadionul din Şimleu Silvaniei. Scena amplasată pe stadion a fost şi locul unde ansamblurile invitate au urcat rând pe rând pentru a impresiona sutele de spectatori, dar şi membrii juriului. Aflaţi la prima lor participare la un festival folcloric organizat în afara judeţului Olt, cei 30 de membri ai Ansamblului „Brâuleţul Junior” au evoluat pe scenă cu o suită de dans mixt, un dans de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşul. Din spectacolul oltenilor nu au lipsit momentele artistice oferite de solistul dansator de căluş Cristian Rizea de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, solista vocală Nicoleta Iordache de la Brâncoveni şi solista vocal – instrumentală (vioară) Alina Enache de la Morunglav, toţi colaboratori ai ansamblului din Pârşcoveni. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de Taraful de la Morunglav, condus de Liviu şi Mircea Enecahe. Pentru evoluţia de excepţie pe care a avut-o în faţa publicului, ansamblul din Olt a primit premiul I, juriul acordând premiul I şi celor trei solişti colaboratori. Ca de fiecare dată, performanţa copiilor de la Pârşcoveni se datorează instructorului coregraf Alexandru Rizea, dar şi primarului localităţii Dumitru Dănuţ Matei, coordonator al ansamblului, şi directorului ansamblului Florina Anghel. Responsabil de prezenţa Ansamblului Folcloric „Brâuleţul Junior” la ediţia a XVII-a a Festivalului „La fântâna dorului” din Şimleu Silvaniei a fost profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina, care a răspuns afirmativ invitaţiei adresate de omologul său.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…