Treceți la conținutul principal

Poliţia Olt organizează concurs pentru ocuparea a opt posturi de ofiţer

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a scos la concurs noi posturi de execuţie de ofiţer de poliţie. În această perioadă sunt vacante patru posturi, specialitatea Investigaţii Criminale, şi patru posturi, specialitatea Investigarea Criminalităţii Economice, acestea fiind destinate ocupării prin recrutare din sursă internă. 

Procedura pentru ocuparea, cu recrutare din sursă internă, a celor opt posturi de execuţie vacante de ofiţer de poliţie, prin trecerea în corpul ofiţerilor de poliţie a agenţilor de poliţie, absolvenţi de studii superioare, a fost demarată marţi de reprezentanţii Poliţiei Olt. Funcţiile pentru specialitatea Investigaţii Criminale sunt vacante la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Slatina – ofiţer principal II şi ofiţer I, la Biroul Investigaţii Criminale al Poliţiei oraşului Balş – ofiţer principal II şi Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti Olt – ofiţer IV. Celelalte patru posturi, specialitatea Investigarea Criminalităţii Economice, sunt vacante în cadrul Biroului de Investigaţii Complexe al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – unul de ofiţer I şi trei de ofiţer IV. Concursul se organizează în sistem centralizat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în al cărui stat de organizare sunt prevăzute posturile vacante pentru care se organizează concurs, sens în care la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) s-a constituit Comisia Centrală de Concurs. Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: studiile superioare absolvite corespund cerinţelor de ocupare prevăzute în fişa postului; să fie declarați «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop; să nu fie cercetați disciplinar sau să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare; să nu fie puși la dispoziţie ori suspendați din funcţie; să fi obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu. În cazul celor patru posturi, specialitatea Investigaţii Criminale, candidaţii trebuie să dețină şi permis de conducere categoria „B”. Înscrierea candidaţilor se va face personal, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul candidatul, pe bază de cerere de înscriere la care se anexează documentele solicitate, depusă începând cu data de 11 iulie până la data de 17 iulie 2017, inclusiv, doar în zilele lucrătoare, în intervalul orar 09:00 – 15:00, la sediul IPJ Olt – Serviciul Resurse Umane din municipiul Slatina, Str. Mihai Eminescu, nr. 19, judeţul Olt. În ultima zi înscrierile se fac până la ora 16:00. Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 17 iulie, ora 16:00. În intervalul 19 iulie – 14 august se va desfăşura evaluarea psihologică a candidaţilor. Proba scrisă, va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia Centrală de Concurs constituită la nivelul IGPR din tematica şi bibliografia recomandate, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii şi va avea loc la data de 26 august 2017. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…