Treceți la conținutul principal

Poliţia Olt organizează concurs pentru ocuparea a opt posturi de ofiţer

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a scos la concurs noi posturi de execuţie de ofiţer de poliţie. În această perioadă sunt vacante patru posturi, specialitatea Investigaţii Criminale, şi patru posturi, specialitatea Investigarea Criminalităţii Economice, acestea fiind destinate ocupării prin recrutare din sursă internă. 

Procedura pentru ocuparea, cu recrutare din sursă internă, a celor opt posturi de execuţie vacante de ofiţer de poliţie, prin trecerea în corpul ofiţerilor de poliţie a agenţilor de poliţie, absolvenţi de studii superioare, a fost demarată marţi de reprezentanţii Poliţiei Olt. Funcţiile pentru specialitatea Investigaţii Criminale sunt vacante la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Slatina – ofiţer principal II şi ofiţer I, la Biroul Investigaţii Criminale al Poliţiei oraşului Balş – ofiţer principal II şi Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti Olt – ofiţer IV. Celelalte patru posturi, specialitatea Investigarea Criminalităţii Economice, sunt vacante în cadrul Biroului de Investigaţii Complexe al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – unul de ofiţer I şi trei de ofiţer IV. Concursul se organizează în sistem centralizat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în al cărui stat de organizare sunt prevăzute posturile vacante pentru care se organizează concurs, sens în care la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) s-a constituit Comisia Centrală de Concurs. Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: studiile superioare absolvite corespund cerinţelor de ocupare prevăzute în fişa postului; să fie declarați «apt» la evaluarea psihologică organizată în acest scop; să nu fie cercetați disciplinar sau să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare; să nu fie puși la dispoziţie ori suspendați din funcţie; să fi obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu. În cazul celor patru posturi, specialitatea Investigaţii Criminale, candidaţii trebuie să dețină şi permis de conducere categoria „B”. Înscrierea candidaţilor se va face personal, indiferent de localitatea unde îşi are domiciliul candidatul, pe bază de cerere de înscriere la care se anexează documentele solicitate, depusă începând cu data de 11 iulie până la data de 17 iulie 2017, inclusiv, doar în zilele lucrătoare, în intervalul orar 09:00 – 15:00, la sediul IPJ Olt – Serviciul Resurse Umane din municipiul Slatina, Str. Mihai Eminescu, nr. 19, judeţul Olt. În ultima zi înscrierile se fac până la ora 16:00. Dosarele de recrutare vor fi depuse, în volum complet, până la data de 17 iulie, ora 16:00. În intervalul 19 iulie – 14 august se va desfăşura evaluarea psihologică a candidaţilor. Proba scrisă, va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia Centrală de Concurs constituită la nivelul IGPR din tematica şi bibliografia recomandate, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii şi va avea loc la data de 26 august 2017. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…