Treceți la conținutul principal

Peste 1.200 de contestaţii depuse de liceeni după afişarea rezultatelor la Bacalaureat

În urma afişării rezultatelor parţiale ale examenului naţional de Bacalaureat, peste 1.200 de elevi au fost nemulţumiţi de notele obţinute şi au depus miercuri seara, până la ora 20:00, contestaţii. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, este vorba de 1.208 liceeni care au depus contestaţii, cele mai multe fiind depuse la limba şi literatura română, respectiv 653. La polul opus sunt probele de chimie organică – 4, economie – 3, sociologie – 3, fizică tehnologic – 2, psihologie – 2 şi chimie anorganică – 1. Restul contestaţiilor au fost depuse la istorie – 115, geografie – 70, matematică tehnologic – 66, anatomie – 61, matematică informatică – 55, matematică ştiinţele naturii – 54, biologie – 44, logică – 29, fizică teoretic – 23, informatică MIC/C++ - 12 şi matematică pedagogic – 11. Contestaţiile depuse vor fi rezolvate în perioada 6 – 9 iulie, iar în data de 10 iulie 2017 vor fi afişate rezultatele finale ale Bacalaureatului, sesiunea iunie – iulie. Înainte de rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate în judeţ a fost de 63,11%, iar printre liceenii care au promovat examenul maturităţii au fost şi doi elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, care au obţinut media 10. Statisticile ISJ Olt arată că din totalul celor 2.962 de liceeni înscrişi, 213 nu s-au prezentat, iar alţi şase au fost eliminaţi pe parcursul probelor scrise. 1.008 elevi au fost respinşi în urma afişării rezultatelor parţiale. 1.735 dintre elevii olteni au reuşit să obţină media 6 la finalul examenului, procentul de promovabilitate fiind de 63,11%. 414 elevi au medii cuprinse între 6 şi 6,99, 471 între 7 şi 7,99, 523 între 8 şi 8,99, iar 325 au obţinut medii între 9 şi 9,99. De asemenea, au existat şi liceenii Amalia Maria Filip şi Răzvan Gabriel Milarez de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina care au obţinut media finală 10 la examen. În ierarhia liceelor, unitatea de învăţământ cu cel mai bun procent de promovabilitate obţinut la Bacalaureat este Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina – 95,44%, la polul opus situându-se liceele tehnologice din localităţile Crîmpoia, Drăgăneşti Olt şi Izvoarele, unde promovabilitatea a fost zero.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…