Treceți la conținutul principal

Germania caută olteni pentru a lucra în domeniul hotelier-gastronomic

16 posturi pentru lucrătorii calificaţi sunt disponibile la ora actuală la Hotel Marriot Frankfurt – Germania şi alţi angajatori nemţi, reprezentaţi de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Saxonia. Aşadar, oltenii care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania pot participa la selecţia organizată la Braşov în luna septembrie. 

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt dispune de cele 16 locuri de muncă pentru muncitorii calificaţi, prin intermediul Reţelei EURES: ospătar – opt posturi, recepționer – două posturi, bucătar/commis de cuisine – patru posturi, coordonator evenimente – un post și lăcătuș – un post. Pentru ocuparea posturilor vacante de ospătar, trebuie ȋndeplinite următoarele condiții: calificare profesională și experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune/foarte bune de limbă germană și engleză (nivel B1/B2). Oltenii care vor să se angajeze ca recepţioner trebuie să aibă calificare profesională și/sau experienţă în domeniu, abilități de utilizare a programului de rezervare Opera și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (nivel C1/C2), iar pentru posturile de bucătar/commis de cuisine trebuie să aibă calificare profesională și experiență ȋn domeniu, precum și cunoștințe foarte bune de limbă germană (nivel B2) sau de limbă engleză (nivel C1/C2). Potrivit reprezentanţilor AJOFM Olt, pentru postul de coordonator evenimente este nevoie de studii universitare ȋn domeniul turismului și experiență ȋn organizarea de evenimente, abilități de contabilitate și de utilizare a programului Opera Sales & Catering, precum și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (scris, vorbit - nivel B2/C1), iar pentru postul de lăcătuş trebuie să aibă calificare profesională și experiență ȋn domeniu, autorizație de sudură și cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană și engleză (nivel B1/B2). „Contractele de muncă pot fi pe durată determinată de un an, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1.800 – 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar, 1.850 – 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, 2.000 – 2.500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente, și 2.513 euro brut/lună pentru postul de lăcătuș. Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost, sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe”, se precizează într-un comunicat remis de AJOFM Olt. Potrivit aceleiaşi surse, persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul sediului AJOFM din Slatina, strada Prelungirea Crișan, nr. 2, telefon 0249/411.002, pentru a primi formularele de aplicare și pentru a fi ȋnregistrate ȋn baza de date pentru muncă ȋn străinătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…