Treceți la conținutul principal

Copil din Fărcaşele, grav rănit după ce a căzut dintr-un pod

Un copil de 7 ani, din comuna Fărcaşele, s-a rănit grav, marţi seara, după ce a căzut din podul casei bunicului său, şi a fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD Craiova pentru a-l prelua şi transporta la o unitate medicală din Capitală. 

Micuţul a căzut pe o suprafaţă din beton şi a suferit o fractură de coloană vertebrală. Familia băiatului a fost cea care l-a transportat mai întâi la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal, iar de aici a fost dus conştient cu ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. După ce a fost supus din nou unor noi investigaţii medicale, doctorii slătineni au decis să-l transfere cu elicopterul SMURD Craiova la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti. „Pacientul, un copil de 7 ani, era stabil şi conştient şi a fost transferat cu ambulanţa de la Spitalul din Caracal către Spitalul Slatina. Ulterior, acesta a fost transferat cu elicopterul la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti, cu diagnosticul: fractură tasare de corp vertebral C 7”, a precizat medicul Alina Duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt. În cauză, reprezentanţii Poliţiei Olt au deschis o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, din primele cercetări stabilind că micuţul s-a urcat în podul locuinţei bunicului său, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut pe suprafaţa de beton.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…