Treceți la conținutul principal

Copil de 10 ani, electrocutat la Cungrea. Medicii au decis transferul cu elicopterul SMURD la Bucureşti

Un copil de 10 ani, din satul Spătaru al comunei oltene Cungrea, a fost vineri seara la un pas de a-şi pierde viaţa. Micuţul s-a urcat pe un stâlp de electricitate, s-a electrocutat şi a căzut de la peste cinci metri înălţime. Transportat iniţial la Spitalul Slatina, băiatul a fost transferat ulterior cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală. 

Paramedicii SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Scorniceşti s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul lor venind şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „Minorul, în vârstă de 10 ani, din comuna Cungrea, a suferit un traumatism cranio-cerebral, suspiciune fractură de mandibulă şi arsuri electrice pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului. Copilul a fost preluat conştient de echipajul SMURD, iar în sprijin a venit un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Olt. Băiatul a fost transportat la Spitalul Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Starea de sănătate a micuţului s-a înrăutăţit, iar pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă medicii de la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au luat decizia de a-l transfera la un spital din Capitală. Pacientul a fost transportat de o ambulanţă până la Stadionul „1 mai” din Slatina şi a fost preluat de un elicopter SMURD Craiova pentru a-l transfera la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…