Treceți la conținutul principal

Biclişti români şi bulgari, popas la Slatina în cadrul turului pe biciclete electrice

Esplanada din centrul municipiului Slatina a fost locul din care, joi dimineaţa, s-a luat startul în cea de-a patra zi a turului promoţional pe biciclete electrice. Dacă miercuri seara cei aproximativ 60 de biciclişti români şi bulgari s-au aflat în municipiul Caracal, joi aceştia au plecat din Slatina către alte două oraşe din judeţul Olt, respectiv Piatra Olt şi Balş. 

Turul promoțional pe biciclete electrice a început luni, 10 iulie, şi se va desfăşura inclusiv vineri, 14 iulie, bicicliştii amatori străbătând sute de kilometri pe teritoriul României, dar şi pe teritoriul ţării vecine, Bulgaria. Potrivit organizatorilor, turul derulându-se pe ruta Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra Olt – Balș – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin. La Slatina, bicicliştii au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, la fel întâmplându-se şi în celelalte localităţi oltene. „Inițiativa face parte din proiectul «Rețeaua de biciclete electrice», finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria. Proiectul se desfășoară în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018 și este promovat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software – filiala Oltenia. Obiectivul proiectului este de a crea o rețea de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria în scopul de a realiza o mobilitate îmbunătățită a transportului durabil”, au declarat reprezentanţii municipalităţii. Potrivit aceleiaşi surse, Primăria Slatina este colaborator în cadrul proiectului „Rețeaua de biciclete electrice” și urmează să beneficieze de cinci biciclete electrice, o stație de încărcare a bicicletelor și instruire pentru reparații.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…