Treceți la conținutul principal

„Biblioteca de vacanţă” de la Caracal, la a treia ediţie

A treia ediţie a „Bibliotecii din vacanţă” desfăşurată în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal se bucură de un real succes. Săptămânal, zeci de copii, împreună cu părinţii şi bunicii lor, trec pragul bibliotecii din aer liber pentru a se distra şi învăţa lucruri noi, ultima zi de desfăşurare a acestui proiect cultural fiind 31 august. 

Încă de la începutul acestei luni micuţii sunt aşteptaţi la joacă în Parcul „Constantin Poroineanu”, proiectul cultural „Biblioteca din vacanţă” desfăşurându-se pe durata a două luni, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 13:00. Este pentru al treilea an când Primăria și Consiliul Local al municipiului Caracal, Centrul Cultural Municipal, la propunerea Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”, organizează acest proiect cultural, care pune în evidență funcția de divertisment şi de petrecere a timpului liber într-una dintre cele mai bune perioade ale anului – vacanța de vară, printr-o serie de ateliere și cursuri educative: abilități practice (colorat și pictat, decupat și lipit, modelat cu plastilină); povești (creativitatea și cunoașterea limbii române); jocuri (jocul de Go, jocuri de societate, de imaginatie, de asociere, de atenție); activități sportive (sărituri cu coarda, alergare viteză, pennyboard, role, trotinete). „«Biblioteca de vacanță» este o alternativă inedită de petrecere a timpului liber în sezonul estival care vine în întâmpinarea copiilor, dar și a adulților, satisfăcându-le necesitățile privind activitățile culturale, de creativitate și cunoaștere, combinate cu jocul și mișcarea, oferindu-le posibilitatea de a învăța lucruri noi și a se relaxa într-un mediu plăcut. Acest proiect a fost conceput în jurul ideii de joc, de poveste, de activități de vacanță care, combinate prin diverse abordări, au căpătat formă și substanță prin stimularea imaginației copiilor. Obiectivele pe care proiectul cultural dorește să le dobândească sunt: atragerea prin lectură și educarea preferințelor și priorităților în alegerea cărților care urmează a fi citite pentru diverse categorii de public; dezvoltarea imaginației și creativității copiilor, a spiritului de competiție; creșterea gradului de informare a populației de orice vârstă sau profesie; biblioteca de vacanță ca spațiu de socializare și practicare a jocurilor de mișcare în aer liber; petrecerea timpului liber într-un mod plăcut și util”, spun organizatorii. Grupul țintă şi beneficiarii acestei activități desfășurată de Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol”, în parteneriat cu Primăria şi centrul Cultural Municipal Caracal sunt copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, interesaţi de cultură şi mişcare, precum şi de practicarea jocurilor logice, a jocurilor literale şi de imaginaţie, precum şi părinţii copiilor şi alte persoane persoane prezente în parc, indiferent de vârstă. În buna desfășurare a activităţilor din cadrul proiectului cultural se implică personalul bibliotecii caracalene, angajaţi ai Centrului Cultural Municipal, profesori, dar şi voluntari.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…