Treceți la conținutul principal

„Biblioteca de vacanţă” de la Caracal, la a treia ediţie

A treia ediţie a „Bibliotecii din vacanţă” desfăşurată în Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiul Caracal se bucură de un real succes. Săptămânal, zeci de copii, împreună cu părinţii şi bunicii lor, trec pragul bibliotecii din aer liber pentru a se distra şi învăţa lucruri noi, ultima zi de desfăşurare a acestui proiect cultural fiind 31 august. 

Încă de la începutul acestei luni micuţii sunt aşteptaţi la joacă în Parcul „Constantin Poroineanu”, proiectul cultural „Biblioteca din vacanţă” desfăşurându-se pe durata a două luni, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 13:00. Este pentru al treilea an când Primăria și Consiliul Local al municipiului Caracal, Centrul Cultural Municipal, la propunerea Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”, organizează acest proiect cultural, care pune în evidență funcția de divertisment şi de petrecere a timpului liber într-una dintre cele mai bune perioade ale anului – vacanța de vară, printr-o serie de ateliere și cursuri educative: abilități practice (colorat și pictat, decupat și lipit, modelat cu plastilină); povești (creativitatea și cunoașterea limbii române); jocuri (jocul de Go, jocuri de societate, de imaginatie, de asociere, de atenție); activități sportive (sărituri cu coarda, alergare viteză, pennyboard, role, trotinete). „«Biblioteca de vacanță» este o alternativă inedită de petrecere a timpului liber în sezonul estival care vine în întâmpinarea copiilor, dar și a adulților, satisfăcându-le necesitățile privind activitățile culturale, de creativitate și cunoaștere, combinate cu jocul și mișcarea, oferindu-le posibilitatea de a învăța lucruri noi și a se relaxa într-un mediu plăcut. Acest proiect a fost conceput în jurul ideii de joc, de poveste, de activități de vacanță care, combinate prin diverse abordări, au căpătat formă și substanță prin stimularea imaginației copiilor. Obiectivele pe care proiectul cultural dorește să le dobândească sunt: atragerea prin lectură și educarea preferințelor și priorităților în alegerea cărților care urmează a fi citite pentru diverse categorii de public; dezvoltarea imaginației și creativității copiilor, a spiritului de competiție; creșterea gradului de informare a populației de orice vârstă sau profesie; biblioteca de vacanță ca spațiu de socializare și practicare a jocurilor de mișcare în aer liber; petrecerea timpului liber într-un mod plăcut și util”, spun organizatorii. Grupul țintă şi beneficiarii acestei activități desfășurată de Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol”, în parteneriat cu Primăria şi centrul Cultural Municipal Caracal sunt copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, interesaţi de cultură şi mişcare, precum şi de practicarea jocurilor logice, a jocurilor literale şi de imaginaţie, precum şi părinţii copiilor şi alte persoane persoane prezente în parc, indiferent de vârstă. În buna desfășurare a activităţilor din cadrul proiectului cultural se implică personalul bibliotecii caracalene, angajaţi ai Centrului Cultural Municipal, profesori, dar şi voluntari.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…