Treceți la conținutul principal

Bărbat mort într-un cumplit accident la Balș

Un bărbat de 64 ani, din orașul Balș, și-a pierdut viața în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 22:40, în urma unui grav accident de circulație. Bărbatul se afla într-un autoturism Ford Fiesta parcat pe strada Cireșului, din localitate, în momentul în care a fost lovit în plin de un Volkswagen Golf, condus de un tânăr de 19 ani, tot din Balș.

Potrivit martorilor, mașina condus de tânărul bălșean rula cu viteză în momentul în care a intrat violent în autoturismul parcat, acesta fiind târât după impact aproximativ 15 metri. Șoferul de 64 de ani a rămas încarcerat în urma coliziunii, fiind nevoie de intervenția pompierilor de la Garda Balș a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. „O autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj al paramedicilor SMURD de la Garda Balș și un echipaj al Serviciul de Ambulanță Județean Olt s-au deplasat în cel mai scurt timp la locul indicat. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau doar șoferii. În urma impactului puternic, șoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă de 64 de ani, din orașul Balș, a rămas încarcerat. Echipajele au acționat pentru extragerea victimei, concomitent cu acordarea primului ajutor medical. Pentru descarcerarea victimei, pompierii au decopertat autoturismul și au îndepărtat mai multe elemente de caroserie. Bărbatul a fost preluat de echipajele medicale în stare de inconștiență, politraumatizat și transportat, în stare gravă, la Compartimentul Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Orășenesc Balș”, a precizat plutonierul major Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Din nefericire, starea de sănătate a șoferului din Ford s-a înrăutățit, acesta intrând în stop cardio-respirator. Bărbatului i-au fost efectuate manevrele de resuscitare, însă răspunsul nu a fost favorabil și cadrele medicale de la Spitalul Balș au declarat decesul acestuia. Șoferul celuilalt autoturism, în vârstă de 19 ani, tot din Balș, a fost transportat, de asemenea, la CPU Balș, conștient, cu excoriații la membrele inferioare și superioare. Polițiștii rutieri au deschis o anchetă în cauză pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs gravul accident de circulație, pe numele șoferului vinovat de producerea sa fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…