Treceți la conținutul principal

Arestat după ce a furat maşina fostei iubite

Magistraţii Judecătoriei Slatina au emis marţi un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat din oraşul Mioveni, judeţul Argeş, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de furt şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În weekend, inculpatul a furat autoturismul Ford Focus al fostei sale iubite, pe care în urmă cu patru ani a încercat să o omoare, şi apoi s-a făcut nevăzut. 

Poliţiştii din comuna Optaşi Măgura au fost sesizaţi chiar de tânăra din localitate că maşina i-a fost furată de fostul prieten, dintr-o parcare a unei societăţi situată în apropierea Drumului Naţional 65 – European 574. Partea vătămată le-a povestit oamenilor legii că bărbatul, în persoana lui Marius Cătălin Din, a ieşit din vegetaţia situată la marginea drumului şi în fugă i-a luat din mână cheile şi telecomanda autoturismului Ford Focus, proprietatea unei societăţi din Bucureşti, apoi s-a urcat în maşină şi a pornit în viteză spre municipiul Piteşti. Tânăra tocmai ce parcase pentru a se întâlni în zonă cu o prietenă, iar totul s-a petrecut când se întorceau împreună la maşină. Poliţiştii au reuşit să îl prindă pe hoţ pe raza comunei argeşene Albota. Potrivit anchetatorilor, în momentul audierii bărbatul a spus că nu doreşte să facă declaraţii cu privire la faptele de care este acuzat. Marius Cătălin Din a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi magistraţii Judecătoriei Slatina au emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile, începând cu data de 11 iulie şi până pe 9 august 2017, inclusiv. Decizia instanţei de judecată a fost deja contestată de inculpat, aceasta urmând a fi judecată zilele acestea de magistraţii Tribunalului Olt. Bărbatul din Mioveni este recidivist, acesta fiind condamnat definitiv în martie 2014 de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti la ispăşirea unei pedepse de 5 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat. Fapta a fost săvârşită în anul 2013, victimă fiind fosta iubită căreia duminică i-a furat autoturismul. Totodată, săptămâna trecută inculpatul Marius Cătălin Din a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Slatina, acesta fiind autorul unui accident rutier. În această cauză, bărbatul este cercetat sub măsura controlului judiciar și este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…