Treceți la conținutul principal

Accident urmat de incendiu la ieşire din Slatina

Intervenţie dificilă, marţi dimineaţa, în jurul orei 07:00, pentru pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina. La ieşire din municipiul Slatina spre comuna Valea Mare a avut loc un accident rutier în urma căruia o maşină a fost mistuită de flăcări. Din fericire, şoferul autoturismului a scăpat cu viaţă, însă a fost grav rănit şi a necesitat transportul la Spitalul Slatina. 

Potrivit unor informaţii, conducătorul auto a încercat să evite un animal care a sărit în faţa maşinii, a ajuns pe un câmp de la marginea drumului şi s-a răsturnat. În urma impactului, autoturismul a luat foc şi ardea generalizat în momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului. Şoferul a reuşit să iasă la timp din maşina cuprinsă de flăcări şi a suferit leziune majore ce au necesitat transportul la spital. „În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar șoferul. Un echipaj SMURD, o autospecială de stingere cu apă și spumă și echipaje de la Serviciul de Ambulantă Judeţean Olt s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului. În momentul sosirii echipajelor, șoferul, în vârstă de 24 de ani, din Miercurea Ciuc, a fost găsit în afara autoturismului, conștient, acesta reușind să se autoevacueze înainte de izbucnirea incendiului. Autoturismul ardea generalizat, cu flacăra deschisă și degajări mari de fum. Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, echipajele medicale i-au acordat primul ajutor bărbatului rănit și l-au transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina. Şoferul prezenta traumatism abdominal, traumatism de bazin și fractură la antebrațul drept”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit sursei citate, în urma incendiului, autoturismul a fost distrus în totalitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…