Treceți la conținutul principal

Zilele municipiului Caracal, la jumătatea lunii noiembrie

Evenimentul cultural artistic „Zilele municipiului Caracal” a ajuns anul acesta la cea de-a XIX-a ediţie. Manifestarea este organizată la jumătatea acestei luni, mai precis în perioada 17 – 24 noiembrie când Caracalul sărbătoreşte împlinirea a 477 de ani de atestare documentară. 

Muzeul Romanaţiului, Teatrul Naţional „Ştefan Iordache”, Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” din localitate sunt locaţiile unde se vor desfăşura manifestările culturale dedicate Zilelor municipiului Caracal, acestea debutând pe 17 noiembrie, de la ora 11:00, cu activitatea „Caracal – evoluţie istorică” la Muzeul Romanaţiului. În aceeaşi zi, la Teatrul Naţional Caracal are loc vernisajul expoziției de grafică și pictură „Ecouri în lumină” – expoziție de grup şi spectacolul folcloric „Cânt și joc de sărbătoare” al Ansamblului Folcloric „Romanați”. În timpul evenimentului cultural artistic are loc şi cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Comedie, care va avea loc între 17 – 22 noiembrie la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache”. Vor fi puse în scenă spectacole de teatru de către trupele de la Teatrul Municipal Caracal, Compania IO Studio Craiova, Teatrul ACT Bucureşti, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Teatrul Mediaș, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, Victoria ART București, Teatrul Redoutte Brașov, Teatrul de păpuși Albinuțele Brașov şi Centrul Cultural European pentru UNESCO – Nicolae Bălcescu. Prețul biletelor la piesele de teatru este cuprins între 5 RON pentru copii şi 20 RON – celelalte spectacole pentru adulţi, iar pentru spectacolul de teatru „Mobilă și durere” al Centrului Cultural European pentru UNESCO – Nicolae Bălcescu este de 30 de RON. Acestea vor fi puse la vânzare începând de marţi, 3 noiembrie. La rândul său, Biblioteca „Virgil Carianopol” va găzdui evenimentul „Tema pentru ACASĂ – prezentare a istoriei orașului, de către profesorul Jana Pătru. Invitați sunt elevi olimpici caracaleni și profesori, discuții referitoare la performanțele lor și la experiența concursurilor. Tot aici are loc şi expoziția de carte „Scriitori caracaleni”, dar şi manifestarea – „Aproape de tine” – modele ale prieteniei în literatură, întâlnire interactivă, expoziție de carte şi proiecție fragmente de filme. Simpozionul patronat de Protoeria Caracal „Ortodoxia în Caracal” şi „Școala nr. 1. Cea mai veche școală din Caracal (1825-2015)” sunt alte două evenimente culturale care se vor desfăşura la Muzeul Romanaţiului. Totodată, conferința „START – o viață de calitate în siguranță”, în parteneriat cu SC Stage Expert SRL și SC Arsenoaiei și Mătășel Consulting SRL, şi un concert susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia din Craiova au loc la Teatrul Naţional Caracal. În perioada 17 – 24 noiembrie vor avea loc şi competiții sportive de cros, fotbal, şah, tenis de masă, pe categorii de vârstă, în cadrul „Cupei municipiului Caracal”, la care participă elevii din instituțiile de învățământ caracalene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…