Treceți la conținutul principal

Zilele municipiului Caracal, la jumătatea lunii noiembrie

Evenimentul cultural artistic „Zilele municipiului Caracal” a ajuns anul acesta la cea de-a XIX-a ediţie. Manifestarea este organizată la jumătatea acestei luni, mai precis în perioada 17 – 24 noiembrie când Caracalul sărbătoreşte împlinirea a 477 de ani de atestare documentară. 

Muzeul Romanaţiului, Teatrul Naţional „Ştefan Iordache”, Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” din localitate sunt locaţiile unde se vor desfăşura manifestările culturale dedicate Zilelor municipiului Caracal, acestea debutând pe 17 noiembrie, de la ora 11:00, cu activitatea „Caracal – evoluţie istorică” la Muzeul Romanaţiului. În aceeaşi zi, la Teatrul Naţional Caracal are loc vernisajul expoziției de grafică și pictură „Ecouri în lumină” – expoziție de grup şi spectacolul folcloric „Cânt și joc de sărbătoare” al Ansamblului Folcloric „Romanați”. În timpul evenimentului cultural artistic are loc şi cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Comedie, care va avea loc între 17 – 22 noiembrie la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache”. Vor fi puse în scenă spectacole de teatru de către trupele de la Teatrul Municipal Caracal, Compania IO Studio Craiova, Teatrul ACT Bucureşti, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Teatrul Mediaș, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj, Victoria ART București, Teatrul Redoutte Brașov, Teatrul de păpuși Albinuțele Brașov şi Centrul Cultural European pentru UNESCO – Nicolae Bălcescu. Prețul biletelor la piesele de teatru este cuprins între 5 RON pentru copii şi 20 RON – celelalte spectacole pentru adulţi, iar pentru spectacolul de teatru „Mobilă și durere” al Centrului Cultural European pentru UNESCO – Nicolae Bălcescu este de 30 de RON. Acestea vor fi puse la vânzare începând de marţi, 3 noiembrie. La rândul său, Biblioteca „Virgil Carianopol” va găzdui evenimentul „Tema pentru ACASĂ – prezentare a istoriei orașului, de către profesorul Jana Pătru. Invitați sunt elevi olimpici caracaleni și profesori, discuții referitoare la performanțele lor și la experiența concursurilor. Tot aici are loc şi expoziția de carte „Scriitori caracaleni”, dar şi manifestarea – „Aproape de tine” – modele ale prieteniei în literatură, întâlnire interactivă, expoziție de carte şi proiecție fragmente de filme. Simpozionul patronat de Protoeria Caracal „Ortodoxia în Caracal” şi „Școala nr. 1. Cea mai veche școală din Caracal (1825-2015)” sunt alte două evenimente culturale care se vor desfăşura la Muzeul Romanaţiului. Totodată, conferința „START – o viață de calitate în siguranță”, în parteneriat cu SC Stage Expert SRL și SC Arsenoaiei și Mătășel Consulting SRL, şi un concert susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Oltenia din Craiova au loc la Teatrul Naţional Caracal. În perioada 17 – 24 noiembrie vor avea loc şi competiții sportive de cros, fotbal, şah, tenis de masă, pe categorii de vârstă, în cadrul „Cupei municipiului Caracal”, la care participă elevii din instituțiile de învățământ caracalene.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…