Treceți la conținutul principal

Zeci de autoturisme furate de minori în Olt

În ultima vreme, tot mai mulţi şoferi sesizează organelor de poliţie oltene faptul că le-a fost furat autoturismul din faţa blocului sau din parcările situate pe străzile municipiului Slatina. Situaţii de felul acesta sunt întâlnite frecvent şi în alte localităţi ale judeţului. 

Unul dintre ultimele cazuri de acest gen a fost semnalat acum două week-end-uri, când un bărbat a sesizat faptul că autoturismul BMW pe care îl parcase pe strada Mănăstirii din municipiul Slatina i-a fost furat. Bărbatul se afla o petrecere într-un restaurant din Cartierul Progresu’, iar în jurul orei 05.00, când a vrut să plece, a descoperit că maşina i-a dispărut. Oamenii legii au demarat acţiunile de căutare a autoturismului furat, dar şi de găsire a făptaşului sau a făptaşilor. În data de 16 noiembrie, BMW-ul a fost găsit abandonat pe strada Nicolae Bălcescu din Slatina. Chiar dacă oamenii legii au alcătuit un cerc de suspecţi în această cauză, până acum hoţul nu a fost prins. Statisticile arată că de la începutul anului şi până în prezent, 22 de infracţiuni de furt de autovehicule au fost sesizate organelor de poliţie oltene. Hoţii au acţionat pe raza municipiilor Slatina şi Caracal, oraşelor Corabia şi Drăgăneşti Olt, precum şi a unor comune aflate în arondarea acestor localităţi. Toate autoturismele furate au fost găsite abandonate în localităţile de domiciliu ale părţilor vătămate. În urma activităţilor desfăşurate, reprezentanţii Poliţiei Olt au identificat 16 autori, majoritatea având vârsta sub 18 ani. În toate cazurile sesizate, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt în scop de folosinţă, 16 dintre acestea fiind înaintate la Parchetele din judeţ, cu propuneri corespunzătoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…