Treceți la conținutul principal

Zeci de autoturisme furate de minori în Olt

În ultima vreme, tot mai mulţi şoferi sesizează organelor de poliţie oltene faptul că le-a fost furat autoturismul din faţa blocului sau din parcările situate pe străzile municipiului Slatina. Situaţii de felul acesta sunt întâlnite frecvent şi în alte localităţi ale judeţului. 

Unul dintre ultimele cazuri de acest gen a fost semnalat acum două week-end-uri, când un bărbat a sesizat faptul că autoturismul BMW pe care îl parcase pe strada Mănăstirii din municipiul Slatina i-a fost furat. Bărbatul se afla o petrecere într-un restaurant din Cartierul Progresu’, iar în jurul orei 05.00, când a vrut să plece, a descoperit că maşina i-a dispărut. Oamenii legii au demarat acţiunile de căutare a autoturismului furat, dar şi de găsire a făptaşului sau a făptaşilor. În data de 16 noiembrie, BMW-ul a fost găsit abandonat pe strada Nicolae Bălcescu din Slatina. Chiar dacă oamenii legii au alcătuit un cerc de suspecţi în această cauză, până acum hoţul nu a fost prins. Statisticile arată că de la începutul anului şi până în prezent, 22 de infracţiuni de furt de autovehicule au fost sesizate organelor de poliţie oltene. Hoţii au acţionat pe raza municipiilor Slatina şi Caracal, oraşelor Corabia şi Drăgăneşti Olt, precum şi a unor comune aflate în arondarea acestor localităţi. Toate autoturismele furate au fost găsite abandonate în localităţile de domiciliu ale părţilor vătămate. În urma activităţilor desfăşurate, reprezentanţii Poliţiei Olt au identificat 16 autori, majoritatea având vârsta sub 18 ani. În toate cazurile sesizate, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt în scop de folosinţă, 16 dintre acestea fiind înaintate la Parchetele din judeţ, cu propuneri corespunzătoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…