Treceți la conținutul principal

Violatorul copilei de 10 ani din Şerbăneşti, trimis în judecată

Sorin Valentin Iordache, tânărul de 30 de ani, din comuna Şerbăneşti, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală, violenţă în familie şi instigare la mărturie mincinoasă, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Olteanul este acuzat că a abuzat sexual de două ori de fata lui vitregă, în vârstă de doar 10 ani, dar şi că a bătut-o pe aceasta şi pe concubina lui. 

Anchetatorii au finalizat cercetările în cauză şi au stabilit că „la începutul lunii august 2015, prin constrângere, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu persoana vătămată R. M. A., în vârstă de 10 ani, la data de 31.08.2015 a agresat-o sexual, la data de 05.09.2015 a agresat-o fizic, provocându-i leziuni traumatice, care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile îngrijiri medicale, iar pe parcursul urmăririi penale a instigat-o pe martora T.I.M. să dea declaraţii necorespunzătoare adevărului”. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Slatina spre soluţionare. Trebuie menţionat că martora este chiar concubina tânărului şi, în acelaşi timp, mama copilei de 10 ani, agresată sexual. Deşi a depus plângere penală la Poliţie pe numele lui Sorin Valentin Iordache, pentru loviri şi alte violenţe, femeia a retras-o şi chiar l-a iertat pentru fapta comisă, pe motiv că nu are unde să locuiască cu copiii ei. Fetiţa violată mai are încă trei fraţi vitregi, cu vârste cuprinse între unu şi şapte ani, iar mama lor este însărcinată cu cel de-al cincelea copil. În prezent, atât femeia, cât şi cei patru copii, se află într-un centru maternal din municipiul Slatina, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie Socială Olt. În prezent, tânărul de 30 de ani, acuzat de viol, agresiune sexuală, violenţă în familie şi instigare la mărturie mincinoasă, se află în arest preventiv, iar vineri magistraţii Judecătoriei Slatina au menţinut această măsură. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Iordache Sorin Valentin, în prezent deţinut in Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 24/09.10.2015 emis de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 8001/311/2015 şi menţine măsura arestării preventive a acestuia”, se precizează în soluţia pe scurt data de instanţa de judecată. Inculpatul a formulat contestaţie la decizia dată, aceasta urmând a fi judecată la Tribunalul Olt în zilele următoare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…