Treceți la conținutul principal

Trofeul „Maria Lătăreţu”, câştigat de olteanca Anişoara Popescu

După ce la începutul lunii trecute a câştigat trofeul Festivalului „Maria Tănase” de la Craiova, olteanca Anişoara Popescu, de 20 de ani, din comuna Cezieni, şi-a mai trecut în palmares încă un trofeu.

Tânăra solistă vocală a obţinut marele premiu şi trofeul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”, desfăşurat săptămâna trecută la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, judeţul Gorj. Anişoara Popescu a impresionat juriul, dar şi publicul, cu două piese din zona Romanaţiului, respectiv doina „Intru-n casă de băiat” şi hora „Nu te ţine neică mare”, iar în timpul Galei Laureaţilor aceasta a fost anunţată că a obţinut trofeul „Maria Lătăreţu”. Valoarea premiului a fost de 3.000 de lei şi a fost oferit de Consiliul Judeţean Gorj, prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Imediat după ce a aflat că este marea câştigătoare a festivalului de la Târgu Jiu, olteanca noastră a posta pe pagina sa de Facebook: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat darul de a cânta şi a bucura pe toată lumea cu vocea mea, iar în seara asta (n.red. – joi, 12 noiembrie) am ocupat a doua treaptă importantă din cariera mea şi anume trofeul Festivalului «Maria Lătăreţu»! Îi mulţumesc din nou deosebitei doamne Georgiana Ion pentru toate sfaturile şi învăţăturile pe care mi le-a spus cu atâta dragoste şi înţelepciune, şi nu în ultimul rând pentru textele pieselor inedite cu care am şi obţinut trofeul!”. Participant în concurs a fost şi tânărul Cosmin Scheanu, de 21 de ani, care, deşi este născut la Râmnicu Vâlcea, a reprezentat cu cinste aceeaşi zonă Romanaţi, având în vedere că acesta şi-a petrecut copilăria la bunicii săi din comuna Pârşcoveni, acolo unde a cunoscut cântecele, obiceiurile, dansurile populare din zonă şi frumoasele costume pe care bătrânii satului le purtau în zile de sărbătoare. Din nefericire, solistul vocal nu s-a numărat printre laureaţii festivalului, care s-a desfăşurat pe două secţiuni – solişti vocali şi solişti instrumentişti şi la care au participat 40 de concurenţi din ţară şi străinătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…