Treceți la conținutul principal

Tinerii din Scorniceşti răniţi în incendiul de la Colectiv, în stare stabilă

Tragedia care a avut loc în Clubul Colectiv din Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie, este departe de a ajunge final. Printre victimele care au suferit arsuri grave în urma incendiului din clubul bucureştean se numără şi doi tineri din oraşul Scorniceşti, a căror stare de sănătate, potrivit primarului interimar Ion Prioteasa, este stabilă. 

Andreea Șuță, de 24 de ani, a suferit arsuri pe mâini, urechi și gât, iar acum se află internată la Spitalul de Arși din Capitală, iar Răzvan Mantu, de 29 de ani, are arsuri pe mâini şi este internat la Spitalul Militar. Tânăra este student în anul II la Medicină Veterinară, pe când tânărul este ofiţer de poliţie din judeţul Ilfov. La început, starea de sănătate a tinerilor din Scorniceşti a fost gravă, chiar critică în cazul poliţistului, dar acum, din discuţiile pe care edilul Prioteasa le-a purtat cu membrii familiilor celor doi, aceştia au fost stabilizaţi de medici. În acea noapte nefastă, tinerii olteni erau la concertul rock al trupei Goodbye to Gravity din Colectiv cu alţi prieteni. Din nefericire, tânăra care în curând urma să-i devină soţie poliţistului Mantu, originară din Deva, şi-a pierdut viaţa în tragedia care a distrus viaţa a zeci de tineri, prieteni şi rude. Luni, la mai bine de o săptămână de la incendiul din clubul bucureştean, bilanţul victimelor era tot mai negru – 47 de tineri decedaţi şi alţi zeci de răniţi se zbat între viaţă şi moarte pe patul de spital. Statisticile arătau că din totalul de 72 de răniţi, încă internaţi în Capitală, 15 erau în continuare în stare critică şi gravă. Dintre victimele tragediei care au fost internate în spitalele din Bucureşti, peste 30 au fost deja transportate cu avioanele spre unităţi medicale din străinătate, însă trei dintre acestea au decedat până luni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…