Treceți la conținutul principal

Tinerii din Scorniceşti răniţi în incendiul de la Colectiv, în stare stabilă

Tragedia care a avut loc în Clubul Colectiv din Bucureşti, la sfârşitul lunii octombrie, este departe de a ajunge final. Printre victimele care au suferit arsuri grave în urma incendiului din clubul bucureştean se numără şi doi tineri din oraşul Scorniceşti, a căror stare de sănătate, potrivit primarului interimar Ion Prioteasa, este stabilă. 

Andreea Șuță, de 24 de ani, a suferit arsuri pe mâini, urechi și gât, iar acum se află internată la Spitalul de Arși din Capitală, iar Răzvan Mantu, de 29 de ani, are arsuri pe mâini şi este internat la Spitalul Militar. Tânăra este student în anul II la Medicină Veterinară, pe când tânărul este ofiţer de poliţie din judeţul Ilfov. La început, starea de sănătate a tinerilor din Scorniceşti a fost gravă, chiar critică în cazul poliţistului, dar acum, din discuţiile pe care edilul Prioteasa le-a purtat cu membrii familiilor celor doi, aceştia au fost stabilizaţi de medici. În acea noapte nefastă, tinerii olteni erau la concertul rock al trupei Goodbye to Gravity din Colectiv cu alţi prieteni. Din nefericire, tânăra care în curând urma să-i devină soţie poliţistului Mantu, originară din Deva, şi-a pierdut viaţa în tragedia care a distrus viaţa a zeci de tineri, prieteni şi rude. Luni, la mai bine de o săptămână de la incendiul din clubul bucureştean, bilanţul victimelor era tot mai negru – 47 de tineri decedaţi şi alţi zeci de răniţi se zbat între viaţă şi moarte pe patul de spital. Statisticile arătau că din totalul de 72 de răniţi, încă internaţi în Capitală, 15 erau în continuare în stare critică şi gravă. Dintre victimele tragediei care au fost internate în spitalele din Bucureşti, peste 30 au fost deja transportate cu avioanele spre unităţi medicale din străinătate, însă trei dintre acestea au decedat până luni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…