Treceți la conținutul principal

Revista „Slatina Story”, la prima apariţie

Revista „Slatina Story” este unul dintre proiectele finanţate de Consiliul Local Slatina şi implementat şi cofinanţat de organizaţia neguvernamentală, apolitică şi non-profit Asociaţia Proweb Media. Ca şi alte proiecte finanţate de administraţia publică locală, proiectul se derulează la sfârşitul acestui an.

Primul număr al revistei a fost deja lansat pe piaţa slătineană, proiectul „Slatina Story” vizând realizarea de fotografii şi articole despre municipiul Slatina şi promovarea lor pe internet prin intermediul site-ului cu acelaşi nume, articolele fiind publicate şi în revista editată în cadrul acestui proiect. Concret, „Slatina Story” este un material de documentare pentru cei care vor să afle informaţii despre municipiul reşedinţă a judeţului Olt, care se distribuie gratuit, cele mai multe exemplare fiind donate unităţilor de învăţământ slătinene. Primul număr al revistei, care are o periodicitate lunară, a apărut în 750 de exemplare şi conţine informaţii cu privire la Festivalul „Oltenii şi Restu' Lumii”, Centrul Istoric, Uzina de Aluminiu ALRO, Spitalul Slatina, biserica maramureşeană din Cartierul Progresu', străzi reabilitate din oraş, dar şi la persoanlităţi emblematice ale judeţului Olt cum ar fi Felicia Filip, Ion Minulescu şi Nicolae Truţă. Proiectul „Slatina Story” se va derula până în luna decembrie 2015, următoarele două reviste urmând să apară în 1.000 de exemplare fiecare. Următorul număr este dedicat Zilelor Eugen Ionescu, eveniment cultural care are loc la sfârşitul acestei luni. Valoarea proiectului este de 44.900 de lei, din care finanţarea nerambursabilă din partea Primăriei Slatina este de 40.000 de lei, restul sumei de bani reprezentând cofinanţarea asigurată de Asociaţia Proweb Media, înfiinţată la jumătatea anului trecut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…