Treceți la conținutul principal

Revista „Slatina Story”, la prima apariţie

Revista „Slatina Story” este unul dintre proiectele finanţate de Consiliul Local Slatina şi implementat şi cofinanţat de organizaţia neguvernamentală, apolitică şi non-profit Asociaţia Proweb Media. Ca şi alte proiecte finanţate de administraţia publică locală, proiectul se derulează la sfârşitul acestui an.

Primul număr al revistei a fost deja lansat pe piaţa slătineană, proiectul „Slatina Story” vizând realizarea de fotografii şi articole despre municipiul Slatina şi promovarea lor pe internet prin intermediul site-ului cu acelaşi nume, articolele fiind publicate şi în revista editată în cadrul acestui proiect. Concret, „Slatina Story” este un material de documentare pentru cei care vor să afle informaţii despre municipiul reşedinţă a judeţului Olt, care se distribuie gratuit, cele mai multe exemplare fiind donate unităţilor de învăţământ slătinene. Primul număr al revistei, care are o periodicitate lunară, a apărut în 750 de exemplare şi conţine informaţii cu privire la Festivalul „Oltenii şi Restu' Lumii”, Centrul Istoric, Uzina de Aluminiu ALRO, Spitalul Slatina, biserica maramureşeană din Cartierul Progresu', străzi reabilitate din oraş, dar şi la persoanlităţi emblematice ale judeţului Olt cum ar fi Felicia Filip, Ion Minulescu şi Nicolae Truţă. Proiectul „Slatina Story” se va derula până în luna decembrie 2015, următoarele două reviste urmând să apară în 1.000 de exemplare fiecare. Următorul număr este dedicat Zilelor Eugen Ionescu, eveniment cultural care are loc la sfârşitul acestei luni. Valoarea proiectului este de 44.900 de lei, din care finanţarea nerambursabilă din partea Primăriei Slatina este de 40.000 de lei, restul sumei de bani reprezentând cofinanţarea asigurată de Asociaţia Proweb Media, înfiinţată la jumătatea anului trecut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…