Treceți la conținutul principal

Şi-a omorât în bătaie mama şi a fost arestat

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, a fost arestat sâmbătă de magistraţii Tribunalului Olt, după ce acesta pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu a bătut-o pe mama sa, în vârstă de 73 de ani. În urma loviturilor primite, femeia care i-a dat viaţă a decedat, iar agresorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 28 octombrie, în jurul orei 16:00. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în urma unor discuţii în contradictoriu şi pe fondul consumului de alcool, inculpatul Relu Eugen Grosu de 54 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, a agresat-o pe mama sa de 73 de ani, din aceeaşi localitate, lovind-o de mai multe ori cu corpuri dure în zona capului, lovituri în urma cărora victima a murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2015, la ora 03:05. „Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt a rezultat că s-au constatat multiple leziuni traumatice la cap, echimoze numeroase la nivelul membrelor superioare şi inferioare, leziuni care s-au putut produce la data de 28.10.2015 prin mecanismul de lovire cu şi de corpuri dure. În urma autopsiei efectuate la data de 31.10.2015 s-a stabilit că moartea victimei G.G. a fost violentă şi s-a datorat edemului cerebral, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut închis”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt. În cursul zilei de vineri, bărbatul, acuzat de omor, a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat Tribunalului Olt arestarea sa. Propunerea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. „Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 471/P/2015 din 31.10.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Grosu Relu Eugen, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de 31 octombrie 2015 până la data de 29 noiembrie 2015. Se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în soluţia pe scurt dată în dosarul 3055/104/2015.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…