Treceți la conținutul principal

Şi-a omorât în bătaie mama şi a fost arestat

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, a fost arestat sâmbătă de magistraţii Tribunalului Olt, după ce acesta pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu a bătut-o pe mama sa, în vârstă de 73 de ani. În urma loviturilor primite, femeia care i-a dat viaţă a decedat, iar agresorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 28 octombrie, în jurul orei 16:00. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în urma unor discuţii în contradictoriu şi pe fondul consumului de alcool, inculpatul Relu Eugen Grosu de 54 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, a agresat-o pe mama sa de 73 de ani, din aceeaşi localitate, lovind-o de mai multe ori cu corpuri dure în zona capului, lovituri în urma cărora victima a murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2015, la ora 03:05. „Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt a rezultat că s-au constatat multiple leziuni traumatice la cap, echimoze numeroase la nivelul membrelor superioare şi inferioare, leziuni care s-au putut produce la data de 28.10.2015 prin mecanismul de lovire cu şi de corpuri dure. În urma autopsiei efectuate la data de 31.10.2015 s-a stabilit că moartea victimei G.G. a fost violentă şi s-a datorat edemului cerebral, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut închis”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt. În cursul zilei de vineri, bărbatul, acuzat de omor, a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat Tribunalului Olt arestarea sa. Propunerea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. „Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 471/P/2015 din 31.10.2015 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Grosu Relu Eugen, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe 30 de zile, de la data de 31 octombrie 2015 până la data de 29 noiembrie 2015. Se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în soluţia pe scurt dată în dosarul 3055/104/2015.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…