Treceți la conținutul principal

Proiectul demarat de IPJ Olt, la final

Proiectul „Uniţi împotriva corupţiei”, implementat de Poliţia Olt, în parteneriat cu poliţişti din Dâmboviţa, Vidin, Pleven şi Letonia, a ajuns la final. 

Timp de doi ani s-au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul acestui program, al cărui scop principal a fost acela de a contribui la implementarea şi dezvoltarea instrumentelor comune cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei în România, Bulgaria şi Letonia. În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, oamenii legii au precizat că obiectivele pe care şi le-au propus au fost realizate. Una dintre cele mai importante activităţi organizate în cadrul proiectului a fost acela de desfăşurare a seminarului cu tema „Corupţia – cauze, tendinţe şi urmări”, la Slatina, unde au fost instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei 150 de poliţişti letoni, bulgari şi români de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră. În prezenţa oaspeţilor din cele trei ţări, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au declarat că 1.000 de ghiduri de bune practici şi alte peste 30.000 de materiale informative au fost realizate şi diseminate agenţiilor de aplicare a legii din Uniunea Europeană, în vederea prezentării concluziilor proiectului. „Prin desfăşurarea acestor activităţi s-a urmărit instruirea comună a poliţiştilor din cele trei state în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, precum şi creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la consecinţele implicării în faptele de corupţie şi la cunoaşterea modalităţilor de semnalare a acestora”, a precizat comisarul şef Alina Popescu, şefa de Serviciului Cabinet al Poliţiei Olt, manager de proiect. Prezent la conferinţa de închidere a proiectului, comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Poliţiei Olt, a declarat: „Aşa cum sugerează titlul proiectului, numai printr-un efort comun putem lupta eficient împotriva corupţiei. Privind în urmă, putem constata că, printre rezultatele ce nu pot fi cuantificabile, dar care sunt de o deosebită importanţă pentru noi se numără şi următoarele: am creat o relaţie de colaborare cu Poliţia de Stat din Letonia, am îmbunătăţit colaborarea cu poliţiile din Pleven şi Vidin – Bulgaria, am dezvoltat o colaborare interinstituţională cu Direcţia Generală Anticorupţie, am consolidat parteneriatul cu IPJ Dâmboviţa şi am stabilit un parteneriat cu societatea civilă prin implicarea în proiect a Transparency International România. Având în vedere că s-au creat relaţii de cooperare la nivel european, sperăm că ne vom uni eforturile, în calitate de agenţii de aplicare a legii, pentru a continua lupta împotriva corupţiei, dar şi a altor genuri de infracţiuni ce afectează siguranţa cetăţenilor din ţările în care trăim. În speranţa că acest proiect a contribuit la crearea unui partneriat cu poliţia letonă şi la consolidarea partneriatului tradiţional cu poliţia bulgară, vă mulţumesc din partea IPJ Olt pentru munca depusă în cadrul proiectului şi sperăm că vom mai fi parteneri şi în alte proiecte cu fonduri europene”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…