Treceți la conținutul principal

Proiectul demarat de IPJ Olt, la final

Proiectul „Uniţi împotriva corupţiei”, implementat de Poliţia Olt, în parteneriat cu poliţişti din Dâmboviţa, Vidin, Pleven şi Letonia, a ajuns la final. 

Timp de doi ani s-au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul acestui program, al cărui scop principal a fost acela de a contribui la implementarea şi dezvoltarea instrumentelor comune cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei în România, Bulgaria şi Letonia. În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, oamenii legii au precizat că obiectivele pe care şi le-au propus au fost realizate. Una dintre cele mai importante activităţi organizate în cadrul proiectului a fost acela de desfăşurare a seminarului cu tema „Corupţia – cauze, tendinţe şi urmări”, la Slatina, unde au fost instruiţi în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei 150 de poliţişti letoni, bulgari şi români de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră. În prezenţa oaspeţilor din cele trei ţări, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au declarat că 1.000 de ghiduri de bune practici şi alte peste 30.000 de materiale informative au fost realizate şi diseminate agenţiilor de aplicare a legii din Uniunea Europeană, în vederea prezentării concluziilor proiectului. „Prin desfăşurarea acestor activităţi s-a urmărit instruirea comună a poliţiştilor din cele trei state în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, precum şi creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor cu privire la consecinţele implicării în faptele de corupţie şi la cunoaşterea modalităţilor de semnalare a acestora”, a precizat comisarul şef Alina Popescu, şefa de Serviciului Cabinet al Poliţiei Olt, manager de proiect. Prezent la conferinţa de închidere a proiectului, comisarul şef Cătălin Florescu, inspectorul şef al Poliţiei Olt, a declarat: „Aşa cum sugerează titlul proiectului, numai printr-un efort comun putem lupta eficient împotriva corupţiei. Privind în urmă, putem constata că, printre rezultatele ce nu pot fi cuantificabile, dar care sunt de o deosebită importanţă pentru noi se numără şi următoarele: am creat o relaţie de colaborare cu Poliţia de Stat din Letonia, am îmbunătăţit colaborarea cu poliţiile din Pleven şi Vidin – Bulgaria, am dezvoltat o colaborare interinstituţională cu Direcţia Generală Anticorupţie, am consolidat parteneriatul cu IPJ Dâmboviţa şi am stabilit un parteneriat cu societatea civilă prin implicarea în proiect a Transparency International România. Având în vedere că s-au creat relaţii de cooperare la nivel european, sperăm că ne vom uni eforturile, în calitate de agenţii de aplicare a legii, pentru a continua lupta împotriva corupţiei, dar şi a altor genuri de infracţiuni ce afectează siguranţa cetăţenilor din ţările în care trăim. În speranţa că acest proiect a contribuit la crearea unui partneriat cu poliţia letonă şi la consolidarea partneriatului tradiţional cu poliţia bulgară, vă mulţumesc din partea IPJ Olt pentru munca depusă în cadrul proiectului şi sperăm că vom mai fi parteneri şi în alte proiecte cu fonduri europene”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…