Treceți la conținutul principal

Arestarea preventivă a poliţistului din Potcoava, la Curtea de Apel Craiova

UPDATE: Acuzat şi reţinut pentru luare de mită, agentul de poliţie Gabriel Adrinel Neagu de la Potcoava a fost prezentat joi seara, în jurul orei 19:00, în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, pentru a fi audiat. Instanţa de judecată nu a admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetului Olt şi a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Curţii de Apel Craiova. Decizia este definitivă.

„Declină competenţa de soluţionare a propunerii de arestare preventivă cu privire la inculpatul Neagu Gabriel Adrinel formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în favoarea Curţii de Apel Craiova. Definitivă”, se precizează în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Olt în dosarul 3346/104/2015. Cum ordonanţa de reţinere emisă de anchetatori a expirat, în prezent poliţistul rutier Neagu nu se mai află în arestul Poliţiei Olt. Potrivit judecătorului Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, instanţa de judecată a declinat soluţionarea cauzei către Curtea de Apel Craiova deoarece acesta a avut calitatea de avocat. Deşi acesta a fost trecut incompatibil în anul 2007, acesta şi-a păstrat în continuare calitatea de avocat, dar nu mai exercita obligaţiile şi drepturile. „Codul de Procedură Penală spune clar că judecarea unor cauze în care inculpaţii au calitatea de inculpaţi, procurori sau judecători revine unor instanţe superioare. În speţa de faţă, Tribunalul Olt a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Craiova”, a precizat judecătorul Biolan.

Poliţist din Potcoava, reţinut pentru luare de mită

Agentul şef adjunct Gabriel Neagu de la Biroul Rutier al Poliţiei oraşului Potcoava a fost reţinut miercuri noaptea, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 500 de lei de la un şofer din Reşiţa. Deşi acesta a încălcat grav regulile de circulaţie, în schimbul sumei de bani poliţistul a consemnat în procesul verbal fapte mai puţin grave decât cele pe care le-a comis conducătorul auto.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie Olt au organizat flagrantul, subofiţerul de poliţie fiind prins de oamenii legii în momentul în care primea mită de la şoferul oprit în trafic pe străzile oraşului Potcoava. Potrivit anchetatorilor, acesta nu este singurul conducător auto de la care agentul şef adjunct Gabriel Neagu a primit mită în timp ce îşi îndeplinea atribuţiunile de serviciu. În urmă cu mai bine de o săptămână, poliţistul a luat 400 de lei şpagă de la un şofer din Bucureşti care a încălcat legislaţia rutieră şi risca să-i fie suspendat permisul de conducere. „Prin ordonanţa din data de 26.11.2015 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul N. G. A. (n.red. – agentul şef adjunct Gabriel Neagu) pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită. (…) S-a reţinut că la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava, N.G.A., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraşul Potcoava, judeţul Olt, condus de către numitul I.F.J., din municipiul Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul-verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale. De asemenea, la data de 25.11.2015 agentul de poliţie din cadrul Poliţia oraşului Potcoava, N.G.A., în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a fost surprins în flagrant în timp ce a primit suma de 500 lei de la numitul R.A., din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Potcoava, strada Principală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului Olt. În noaptea de miercuri spre joi, la ora 02:15, poliţistul Neagu fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Olt, acesta urmând a fi prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…