Treceți la conținutul principal

Piesa „Ibovnice cu ochi de Maramureş”, la Festivalul de Teatru „Caleido”

Jucată miercuri la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în cadrul Turneului Cultural „Robii Frumosului” derulat de Asociaţia VisArt, piesa de teatru „Ibovnice cu ochi de Maramureş” va fi pusă în scenă de actorii Asociaţiei Culturale ProArt Slatina 2010 şi la Bucureşti. 

Scrisă de Mihai Hafia Traisa, un scriitor de expresie urcraineană şi română, grafician, publicist şi traducător, originar din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, regia piesei „Ibovnice cu ochi de Maramureş” îi aparţine actorului Nicu Ioan Popa – PIN, conducătorul clasei de actorie a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, iar scenografia Adrianei Elena Vâlcea. Piesa de teatru va fi pusă în scenă în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Caleido” din Capitală, care se va desfăşura în perioada 16 – 20 noiembrie 2015 în mai multe locaţii bucureştene, precum Teatrul Mic, Teatrul Foarte Mic, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Green Hours. Pe scena festivalului nu vor juca doar actori profesonişti, printre care se numără şi marea doamnă a teatrului românesc Maia Morgenstern, ci şi actori amatori din ţară, dar şi din străinătate. „Noi participăm la acest festival după ce autorul piesei i-a povestit organizatorului că are o trupă de teatru care i-a pus în spectacol piesa. I-a prezentat fotografii şi filmări din timpul piesei şi am fost invitaţi să participăm”, a precizat regizorul Nicu Popa. „Ibovnice cu ochi de Maramureş” este o comedie savuroasă ce ironizează câteva aspecte imorale ale societăţii româneşti din mediul rural, zona maramureşeană, şi este bine pusă în scenă de actorii Nicolaie Tony Dincă – Ionaşcu, Dana Mitru – Floarea, Remus Iordache – Lupu Ciomag, Luminiţa Mişu – Iza, Cristi Mihai Călătoru – Codru Topor şi Valerica Predescu – Baba Dragutina. În ultima zi a festivalului, 20 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, piesa actorilor slătineni va fi jucată la Teatrul Foarte Mic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…