Treceți la conținutul principal

Piesa „Ibovnice cu ochi de Maramureş”, la Festivalul de Teatru „Caleido”

Jucată miercuri la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în cadrul Turneului Cultural „Robii Frumosului” derulat de Asociaţia VisArt, piesa de teatru „Ibovnice cu ochi de Maramureş” va fi pusă în scenă de actorii Asociaţiei Culturale ProArt Slatina 2010 şi la Bucureşti. 

Scrisă de Mihai Hafia Traisa, un scriitor de expresie urcraineană şi română, grafician, publicist şi traducător, originar din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, regia piesei „Ibovnice cu ochi de Maramureş” îi aparţine actorului Nicu Ioan Popa – PIN, conducătorul clasei de actorie a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, iar scenografia Adrianei Elena Vâlcea. Piesa de teatru va fi pusă în scenă în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru „Caleido” din Capitală, care se va desfăşura în perioada 16 – 20 noiembrie 2015 în mai multe locaţii bucureştene, precum Teatrul Mic, Teatrul Foarte Mic, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Green Hours. Pe scena festivalului nu vor juca doar actori profesonişti, printre care se numără şi marea doamnă a teatrului românesc Maia Morgenstern, ci şi actori amatori din ţară, dar şi din străinătate. „Noi participăm la acest festival după ce autorul piesei i-a povestit organizatorului că are o trupă de teatru care i-a pus în spectacol piesa. I-a prezentat fotografii şi filmări din timpul piesei şi am fost invitaţi să participăm”, a precizat regizorul Nicu Popa. „Ibovnice cu ochi de Maramureş” este o comedie savuroasă ce ironizează câteva aspecte imorale ale societăţii româneşti din mediul rural, zona maramureşeană, şi este bine pusă în scenă de actorii Nicolaie Tony Dincă – Ionaşcu, Dana Mitru – Floarea, Remus Iordache – Lupu Ciomag, Luminiţa Mişu – Iza, Cristi Mihai Călătoru – Codru Topor şi Valerica Predescu – Baba Dragutina. În ultima zi a festivalului, 20 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, piesa actorilor slătineni va fi jucată la Teatrul Foarte Mic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…