Treceți la conținutul principal

Manifestări speciale de Ziua României, la Slatina

Alteţele Regale Principesa Margareta şi Principele Radu sosesc cu Trenul Regal în gara oraşului 

Primăria municipiului Slatina a pregătit multe surprize pentru locuitorii urbei, şi nu doar pentru ei, de Ziua Naţională a României, anul acesta fiind organizate în colaborare cu Prefectura Olt şi Garnizoana Slatina. Pe lângă distribuirea a 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi desfăşurarea unui spectacol folcloric pe Esplanadă, de 1 decembrie în Gara Slatina va sosi Trenul Regal în care se află Altețele Regale Principesa Margareta și Principele Radu. 

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale vor debuta la ora 09:40, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Se va intona imnul de stat al României şi va avea loc un ceremonial militar și religios, acest moment fiind urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia lui Cuza, dar şi de o paradă militară a gărzii de onoare pe bulevardul A. I. Cuza. De la ora 11:00, pe Esplanada din centrul urbei vor fi distribuite 2.000 de porții de fasole cu cârnați şi va începe un spectacol de muzică populară şi dansuri. Pe scenă vor urca mai mulţi solişti vocali, ansambluri folclorice, ansambluri de dansuri populare, grupuri vocale şi tarafuri din judeţ. Printre artişti se numără soliştii de muzică populară Camelia Coman, Ştefan Minulescu, Alexia Rotaru, Ana Maria Deaconu, Denisa Popescu, Camelia Petria, Mirela Surcel, Adelina Dinu, Vasia Oprea, Liliana Cîrstea, Ana Maria Diaconu, Ion Diţu, Nicoleta Crisante, Diana Monete, Taraful „Frunză Verde” din Morunglav, grupurile vocale „Oltencuţele” din Perieţi, „Flori de Mărgăritar” din Balş, Liceul „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti Olt, „Mlădiţele Oltului” din Slatina şi ansamblurile „Căluşarii Slatinei” din Slatina, „Brâuleţul” din Pârşcoveni, „Muguraşii Iminogului” din Perieţi, „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni, „Cununa” din Şopârliţa, „Dorofeiul” din Nicolae Titulescu, „Rândunica” din Vâlcele, „Junii Dobrotesei” din Dobroteasa, „Tufeneanca” din Tufeni, „Plaiurile Sâmbureştiului” din Sâmbureşti şi „Plai de Dor” al Colegiului Tehnic „Alexe Marin” Slatina. Însă, cel mai important moment care se desfăşoară la Slatina, sub semnul celor trei culori ale drapelului naţional, va fi la ora 13:00 şi va avea loc în Gara Slatina. Aici, preţ de câteva minute, va poposi Trenul Regal în care se află Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare a României Margareta și Principele Radu al României. „Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Casa Regală în onoarea zilei de 1 Decembrie pentru a aduce un omagiu și a reface drumul Regelui Carol I de la Turnu Severin la București, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea statului român modern”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei Slatina. Altețele Lor Regale vor fi întâmpinate de Emil Popa, primarul interimar al municipiului Slatina, alături de care se vor afla viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru, membri ai Consiliului Local Slatina şi locuitori ai Slatinei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…