Treceți la conținutul principal

Manifestări speciale de Ziua României, la Slatina

Alteţele Regale Principesa Margareta şi Principele Radu sosesc cu Trenul Regal în gara oraşului 

Primăria municipiului Slatina a pregătit multe surprize pentru locuitorii urbei, şi nu doar pentru ei, de Ziua Naţională a României, anul acesta fiind organizate în colaborare cu Prefectura Olt şi Garnizoana Slatina. Pe lângă distribuirea a 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi desfăşurarea unui spectacol folcloric pe Esplanadă, de 1 decembrie în Gara Slatina va sosi Trenul Regal în care se află Altețele Regale Principesa Margareta și Principele Radu. 

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale vor debuta la ora 09:40, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Se va intona imnul de stat al României şi va avea loc un ceremonial militar și religios, acest moment fiind urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia lui Cuza, dar şi de o paradă militară a gărzii de onoare pe bulevardul A. I. Cuza. De la ora 11:00, pe Esplanada din centrul urbei vor fi distribuite 2.000 de porții de fasole cu cârnați şi va începe un spectacol de muzică populară şi dansuri. Pe scenă vor urca mai mulţi solişti vocali, ansambluri folclorice, ansambluri de dansuri populare, grupuri vocale şi tarafuri din judeţ. Printre artişti se numără soliştii de muzică populară Camelia Coman, Ştefan Minulescu, Alexia Rotaru, Ana Maria Deaconu, Denisa Popescu, Camelia Petria, Mirela Surcel, Adelina Dinu, Vasia Oprea, Liliana Cîrstea, Ana Maria Diaconu, Ion Diţu, Nicoleta Crisante, Diana Monete, Taraful „Frunză Verde” din Morunglav, grupurile vocale „Oltencuţele” din Perieţi, „Flori de Mărgăritar” din Balş, Liceul „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti Olt, „Mlădiţele Oltului” din Slatina şi ansamblurile „Căluşarii Slatinei” din Slatina, „Brâuleţul” din Pârşcoveni, „Muguraşii Iminogului” din Perieţi, „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni, „Cununa” din Şopârliţa, „Dorofeiul” din Nicolae Titulescu, „Rândunica” din Vâlcele, „Junii Dobrotesei” din Dobroteasa, „Tufeneanca” din Tufeni, „Plaiurile Sâmbureştiului” din Sâmbureşti şi „Plai de Dor” al Colegiului Tehnic „Alexe Marin” Slatina. Însă, cel mai important moment care se desfăşoară la Slatina, sub semnul celor trei culori ale drapelului naţional, va fi la ora 13:00 şi va avea loc în Gara Slatina. Aici, preţ de câteva minute, va poposi Trenul Regal în care se află Altețele Lor Regale Principesa Moştenitoare a României Margareta și Principele Radu al României. „Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Casa Regală în onoarea zilei de 1 Decembrie pentru a aduce un omagiu și a reface drumul Regelui Carol I de la Turnu Severin la București, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la fondarea statului român modern”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei Slatina. Altețele Lor Regale vor fi întâmpinate de Emil Popa, primarul interimar al municipiului Slatina, alături de care se vor afla viceprimarul Cristian Bircea, administratorul public Cristian Cismaru, membri ai Consiliului Local Slatina şi locuitori ai Slatinei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…