Treceți la conținutul principal

Mai mulţi morţi în urma accidentelor rutiere care au loc în judeţ

Accidente de circulaţie grave se tot produc pe drumurile publice care tranzitează judeţul, iar în urma lor zeci de persoane fie îşi pierd viaţa, fie suferă leziuni grave care necesită spitalizare în unităţile medicale oltene. Statisticile poliţiştilor rutieri arată că la Olt numărul deceselor rezultate în urma evenimentelor rutiere a crescut în primele nouă luni ale acestui an, însă numărul răniţilor grav a scăzut. 

În total, 101 accidente grave s-au comis pe drumurile din judeţ şi s-au soldat 34 morţi şi 97 răniţi grav. Au fost şi 266 de accidente uşoare, în urma cărora 329 de persoane au fost rănite. „Ca şi accidente grave, s-au înregistrat cu 15 mai puţine faţă de primele nouă luni ale anului 2014, din care au rezultat 97 de răniţi grav, cu 31 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din păcate, la persoanele decedate, suntem la un plus 12 raportat cu acceaşi perioadă a anului 2014… Am avut neşansa ca în trei – patru accidente, şi asta la începutul anului, când drumul era alunecos, pe zona Caracal – Corabia, pe Drumul Naţional 54, să avem câte două – trei victime. Nu ni s-a mai întâmplat până acum să avem doi – trei morţi într-un singur accident. Am avut şi două – trei accidente urmate de incendii, când erau în maşină doi – trei morţi, altfel eram în limite normale. Dar atunci când scazi o anumită perioadă, vine şi un an când creşti, dar pe toţi indicatorii privind accidentele grave, răniţi grav, suntem în scădere”, a precizat comisarul şef Nicolae Trifu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Chiar dacă statisticile arată că în primele nouă luni ale lui 2015 s-a înregistrat o creştere a numărului de morţi cu 12, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, din 2010 şi până în prezent numărul de persoane decedate în urma evenimentelor rutiere care au avut loc în judeţ a scăzut cu peste 60%. Cele mai frecvente cauze generatoare de accidente întâlnite sunt nerespectarea regimului legal de viteză conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă. 

Ceaţa a cauzat probleme în trafic 

În ultima perioadă, dimineaţa şi seara în judeţ a fost ceaţă densă, motiv pentru care au avut loc unele evenimente rutiere în care au fost implicate căruţe. De aceea, reprezentanţii IPJ Olt au luat primele măsuri pentru a evita astfel de accidente de circulaţie, care pot avea urmări grave. „Ne-am luat toate măsurile, chiar am dispus acum o săptămână să înştiinţăm Consiliul Judeţean Olt, dar şi secţiile de drumuri naţionale şi judeţene, să realizeze marcaje atât pe drumuri naţionale, cât şi judeţene, pentru că după cum ştiţi seara când se lasă ceaţa, pur şi simplu, nu mai ştii unde să te duci, spre exemplu te duci într-o curbă şi poţi intra pe contrasens. În ultima perioadă, din cauza ceţii, chiar am avut câteva accidente în care au fost implicate căruţe, mai ales duminică, cu ocazia târgului săptămânal de pe raza comunei Osica. De aceea, am purtat discuţii cu şeful Poliţiei Caracal, cu domnul Roşu (n.red. – şeful Serviciului Rutier Olt), cu şeful Biroului de Drumuri Naţionale, iar în fiecare duminică vom avea câte trei echipaje de Poliţie pe raza comunelor Dobrosloveni, Fălcoiu şi Osica, pentru că la acest târg săptămânal vin peste 300 – 400 de căruţe. În primă fază încercăm, exact cum făcea arbitrul, cu cartonaş galben, după aceea în faza a doua cu cartonaş roşu. Îi nominalizăm şi le aducem la cunoştinţă că dacă o sancţiune pentru o căruţă nesemnalizată este 200 de lei, un triunghi reflectorizant sau o veste costă 15 lei. Dacă în primă fază reuşim din 300 de căruţaşi să conştientizăm 100 despre faptul că această reflectorizare şi echipare a atelajului hipo, cât şi a lor, reduce gradul de victimizare, în timp şi spaţiu putem să realizăm o conştientizare de 80%, iar asta înseamnă că am realizat ceva”, a completat comisarul şef Trifu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…