Treceți la conținutul principal

Mai mulţi morţi în urma accidentelor rutiere care au loc în judeţ

Accidente de circulaţie grave se tot produc pe drumurile publice care tranzitează judeţul, iar în urma lor zeci de persoane fie îşi pierd viaţa, fie suferă leziuni grave care necesită spitalizare în unităţile medicale oltene. Statisticile poliţiştilor rutieri arată că la Olt numărul deceselor rezultate în urma evenimentelor rutiere a crescut în primele nouă luni ale acestui an, însă numărul răniţilor grav a scăzut. 

În total, 101 accidente grave s-au comis pe drumurile din judeţ şi s-au soldat 34 morţi şi 97 răniţi grav. Au fost şi 266 de accidente uşoare, în urma cărora 329 de persoane au fost rănite. „Ca şi accidente grave, s-au înregistrat cu 15 mai puţine faţă de primele nouă luni ale anului 2014, din care au rezultat 97 de răniţi grav, cu 31 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din păcate, la persoanele decedate, suntem la un plus 12 raportat cu acceaşi perioadă a anului 2014… Am avut neşansa ca în trei – patru accidente, şi asta la începutul anului, când drumul era alunecos, pe zona Caracal – Corabia, pe Drumul Naţional 54, să avem câte două – trei victime. Nu ni s-a mai întâmplat până acum să avem doi – trei morţi într-un singur accident. Am avut şi două – trei accidente urmate de incendii, când erau în maşină doi – trei morţi, altfel eram în limite normale. Dar atunci când scazi o anumită perioadă, vine şi un an când creşti, dar pe toţi indicatorii privind accidentele grave, răniţi grav, suntem în scădere”, a precizat comisarul şef Nicolae Trifu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Chiar dacă statisticile arată că în primele nouă luni ale lui 2015 s-a înregistrat o creştere a numărului de morţi cu 12, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Olt, din 2010 şi până în prezent numărul de persoane decedate în urma evenimentelor rutiere care au avut loc în judeţ a scăzut cu peste 60%. Cele mai frecvente cauze generatoare de accidente întâlnite sunt nerespectarea regimului legal de viteză conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă. 

Ceaţa a cauzat probleme în trafic 

În ultima perioadă, dimineaţa şi seara în judeţ a fost ceaţă densă, motiv pentru care au avut loc unele evenimente rutiere în care au fost implicate căruţe. De aceea, reprezentanţii IPJ Olt au luat primele măsuri pentru a evita astfel de accidente de circulaţie, care pot avea urmări grave. „Ne-am luat toate măsurile, chiar am dispus acum o săptămână să înştiinţăm Consiliul Judeţean Olt, dar şi secţiile de drumuri naţionale şi judeţene, să realizeze marcaje atât pe drumuri naţionale, cât şi judeţene, pentru că după cum ştiţi seara când se lasă ceaţa, pur şi simplu, nu mai ştii unde să te duci, spre exemplu te duci într-o curbă şi poţi intra pe contrasens. În ultima perioadă, din cauza ceţii, chiar am avut câteva accidente în care au fost implicate căruţe, mai ales duminică, cu ocazia târgului săptămânal de pe raza comunei Osica. De aceea, am purtat discuţii cu şeful Poliţiei Caracal, cu domnul Roşu (n.red. – şeful Serviciului Rutier Olt), cu şeful Biroului de Drumuri Naţionale, iar în fiecare duminică vom avea câte trei echipaje de Poliţie pe raza comunelor Dobrosloveni, Fălcoiu şi Osica, pentru că la acest târg săptămânal vin peste 300 – 400 de căruţe. În primă fază încercăm, exact cum făcea arbitrul, cu cartonaş galben, după aceea în faza a doua cu cartonaş roşu. Îi nominalizăm şi le aducem la cunoştinţă că dacă o sancţiune pentru o căruţă nesemnalizată este 200 de lei, un triunghi reflectorizant sau o veste costă 15 lei. Dacă în primă fază reuşim din 300 de căruţaşi să conştientizăm 100 despre faptul că această reflectorizare şi echipare a atelajului hipo, cât şi a lor, reduce gradul de victimizare, în timp şi spaţiu putem să realizăm o conştientizare de 80%, iar asta înseamnă că am realizat ceva”, a completat comisarul şef Trifu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…