Treceți la conținutul principal

Hoţii fură din maşini prin metoda „înţeparea anvelopelor”

Poliţiştii din Olt au tot primit în ultima perioadă sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de furt din maşini, metoda de operare folosită de hoţi fiind înţeparea anvelopelor autovehiculelor. 

„Suspecţii acţionează în grup, pe timp de noapte şi, în timp ce unul dintre ei traversează strada, altul înţeapă anvelopa autovehiculului, care a oprit pentru a acorda prioritate pietonului. Ulterior, în timp ce conducătorii auto schimbă roata autovehiculului, suspecţii, profitând de neatenţia acestora, sustrag bani şi bunuri din interior. Pentru comiterea faptelor aceştia folosesc autoturisme, cu ajutorul cărora părăsesc locul faptei, în foarte scurt timp”, ne-a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Oamenii legii menţionează că victimele sunt alese, de cele mai multe ori, din rândul conducătorilor de autoutilitare care, în general, tranzitează judeţul, pentru a achiziţiona marfă de la mari depozite comerciale, din alte localităţi, şi deţin sume importante de bani. Pentru a evita astfel de situaţii, şoferii sunt sfătuiţi de poliţişti că trebuie să fie cât mai vigilenţi: „Dacă, în apropierea locului unde aţi oprit, observaţi persoane cu un comportament dubios, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora, precum şi marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de ele. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (n.red. – dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o…”. În cazul în care conducătorii auto sunt victima unei infracţiuni prin metoda „înţeparea anvelopelor” aceştia trebuie să anunţe imediat organele de poliţie la apelul de urgenţă 112. Potrivit poliţiştilor olteni, de la începutul anului au fost semnalate astfel de cazuri în judeţ, dosarele aflându-se în lucru. O ultimă infracţiune de furt dintr-un autoturism a avut loc joi, când unui şofer dintr-un alt judeţ care tranzita oraşul Scorniceşti i-a dispărut din maşină o borsetă, în care avea suma de 800 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…