Treceți la conținutul principal

Hoţii fură din maşini prin metoda „înţeparea anvelopelor”

Poliţiştii din Olt au tot primit în ultima perioadă sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de furt din maşini, metoda de operare folosită de hoţi fiind înţeparea anvelopelor autovehiculelor. 

„Suspecţii acţionează în grup, pe timp de noapte şi, în timp ce unul dintre ei traversează strada, altul înţeapă anvelopa autovehiculului, care a oprit pentru a acorda prioritate pietonului. Ulterior, în timp ce conducătorii auto schimbă roata autovehiculului, suspecţii, profitând de neatenţia acestora, sustrag bani şi bunuri din interior. Pentru comiterea faptelor aceştia folosesc autoturisme, cu ajutorul cărora părăsesc locul faptei, în foarte scurt timp”, ne-a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Oamenii legii menţionează că victimele sunt alese, de cele mai multe ori, din rândul conducătorilor de autoutilitare care, în general, tranzitează judeţul, pentru a achiziţiona marfă de la mari depozite comerciale, din alte localităţi, şi deţin sume importante de bani. Pentru a evita astfel de situaţii, şoferii sunt sfătuiţi de poliţişti că trebuie să fie cât mai vigilenţi: „Dacă, în apropierea locului unde aţi oprit, observaţi persoane cu un comportament dubios, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora, precum şi marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de ele. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (n.red. – dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi. Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o…”. În cazul în care conducătorii auto sunt victima unei infracţiuni prin metoda „înţeparea anvelopelor” aceştia trebuie să anunţe imediat organele de poliţie la apelul de urgenţă 112. Potrivit poliţiştilor olteni, de la începutul anului au fost semnalate astfel de cazuri în judeţ, dosarele aflându-se în lucru. O ultimă infracţiune de furt dintr-un autoturism a avut loc joi, când unui şofer dintr-un alt judeţ care tranzita oraşul Scorniceşti i-a dispărut din maşină o borsetă, în care avea suma de 800 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…