Treceți la conținutul principal

Exerciţiu în caz de inundaţii pe râul Vedea, în comuna Icoana

Zeci de persoane au fost angrenate miercuri dimineaţa la un exerciţiu în caz de inundaţii care a avut loc în comuna Icoana, la obiectivul îndiguire şi regularizare râul Vedea. Simulare a constat în apariţia unei viituri pe cursul de apă, în aval de Staţia Hidrometrică Buzeşti, cu depăşirea cotelor de pericol. 

La faţa locului au fost prezente prefectul Silviu Neacşu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, locotenent colonelul Adrian Tănase, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Icoana, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, Sistemul Hidrotehnic Independent Olt şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt. Potrivit scenariului, în data de 24 noiembrie 2015 în bazinul hidrografic superior al râului Vedea s-au înregistrat precipitaţii semnificative de peste 150 de litri pe metru pătrat, acestea determinând crearea unei viituri pe cursul de apă. „În data de 25 noiembrie la Staţia Hidrometrică Buzeşti – râul Vedea s-au înregistrat următoarele valori: H (n.red. – nivelul apei) = 630 centimetri, cota de pericol fiind mai mare fiind depăşită cu 130 centimeti, iar Q (n.red. – debitul apei) = 256 metri cubi pe secundă, cota de pericol fiind depăşită cu 135 metri cubi pe secundă. Având în vedere viitura creată pe râul Vedea, directorul SHI Olt (n.red. – Ion Mutu Mazilu) solicită conducerii ABA Argeş-Vedea trimiterea la faţa locului a Formaţiei de Intervenţie Rapidă pentru supraînălţarea malului drept al râului Vedea aval de zona îndiguită din localitatea Icoana, în vederea evitării inundării localităţii. Formaţia de Intervenţie Rapidă a ABA Argeş-Vedea s-a deplasat la faţa locului realizând aval de digul construit în anul 2015, un dig format din hidrobaraje pe o lungime de 150 metri şi o înălţimede 1,5 metri, viitura creată pe râul Vedea fiind tranzitată astfel fără probleme pe zona îndiguită”, a fost scenariul simulării de inundaţii din comuna Icoana. Scopul exerciţiului a fost acela de verificare a modului de intervenţie a Formaţiei de Intervenţie Rapidă constituită la nivelul ABA Argeş-Vedea în utilizarea echipamentelor de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului Watman şi a avut rezultat scontat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…