Treceți la conținutul principal

Elevi de la Liceul Izvoarele, pompieri şi jandarmi pentru o zi

Proiectul „Ziua Ştafetei – Acum decid eu”, desfăşurat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Liceul Tehnologic Izvoarele, a luat amploare în acest an, printre instituţiile care s-au alăturat acestuia fiind şi două instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu. Aşadar, vineri, 20 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele au fost, pentru câteva ore, pompieri şi jandarmi.

Acțiunea „Ziua Ştafetei – Acum decid eu!” celebrează dreptul tuturor tinerilor de a participa în societate și se desfășoară anual pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile copilului. Scopul activității este facilitarea participării copiilor și tinerilor la deciziile importante ce le pot influența viața și comunitatea în care trăiesc. Concret, tinerii din Izvoarele au „preluat” meseria visată, pe care au decis singuri că vor s-o experimenteze. Pentru câteva ore, elevii au fost salvatori şi s-au pus în pielea oamenilor legii care intervin în forţă pe timpul unor misiuni. La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, tinerilor le-au fost prezentate autospecialele și echipamentele din dotarea salvatorilor olteni, activitățile pe care militarii le desfășoară pe parcursul unei ture de serviciu și au putut folosi echipamentele pompierilor profesioniști. „Vizita a fost de bun augur atât pentru elevii salvatori, cât și pentru mentorii acestora, participanţii la activitate promițându-le militarilor că vor mai vizita și cu alte ocazii inspectoratul și că vor urma o carieră în arma pompierilor”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu de la ISU Olt. La Jandarmeria olteană, elevilor le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi autospecialele de intervenţie. Tinerii au avut ocazia să acţioneze autentic în meseria pe care vor s-o urmeze, au interacţionat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii. „Prin participarea la acest proiect, elevii au petrecut câteva ore în «umbra» jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Jandarmeriei Olt, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui”, a declarat locotenent colonelul Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…