Treceți la conținutul principal

Centrul municipiului Slatina, împodobit cu noi instalaţii de sărbătoare

De câteva zile, angajaţii Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina sunt prezenţi pe străzile municipiului pentru a monta vechile instalaţii de sărbătoare. Noutatea din acest an este că autorităţile locale au achiziţionat instalaţii noi, care vor fi montate pe bulevardul A. I. Cuza şi Esplanadă, acolo unde va fi Orăşelul Copiilor.  
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, miercuri s-a semnat contractul cu privire la iluminatul stradal festiv de sărbători. După câțiva ani buni am putea spune că s-a procedat la achiziţia de noi instalaţii pentru sărbătorile de iarnă, cu care străzile oraşului să fie împodobite. „Este vorba despre un contract pe SEAP (n.red. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), licitaţia a avut loc la jumătatea lunii octombrie. Contractul a fost adjudecat de o asociere formată din două firme, Elba Timişoara şi Neon Cluj Napoca. Angajaţii celor două firme se vor ocupa şi de montajul tuturor instalaţiilor de iluminat stradal festiv achiziţionate în acest an, așa cum impune contractul. Se vor monta instalaţii noi pe bulevardul A. I. Cuza şi Esplanadă, acolo unde va fi şi Orăşelul Copiilor. În acest sens, s-a alocat un buget de 250.000 lei”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. În total, s-au achiziţionat 28 traverse de tip banner cu fulgi de zăpadă, 9 traverse de tip banner cu sferă luminoasă, un om de zăpadă, un Moş Crăciun, un brad tip con, 56 ţurţuri luminoşi de culoare albastră, 27 ţurţuri luminoşi de culoare alb-cald, 27 ţurţuri luminoşi de culoare roşie, un ansamblu de cinci arcade şi 40 de şiruri luminoase cu LED-uri de culoare alb-rece. Noile instalaţii de sărbătoare vor fi montate în centrul Slatinei începând cu săptămâna viitoare, urmând ca toate instalaţiile cu care a fost împodobit oraşul să fie aprinse, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…