Treceți la conținutul principal

Centrul municipiului Slatina, împodobit cu noi instalaţii de sărbătoare

De câteva zile, angajaţii Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina sunt prezenţi pe străzile municipiului pentru a monta vechile instalaţii de sărbătoare. Noutatea din acest an este că autorităţile locale au achiziţionat instalaţii noi, care vor fi montate pe bulevardul A. I. Cuza şi Esplanadă, acolo unde va fi Orăşelul Copiilor.  
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, miercuri s-a semnat contractul cu privire la iluminatul stradal festiv de sărbători. După câțiva ani buni am putea spune că s-a procedat la achiziţia de noi instalaţii pentru sărbătorile de iarnă, cu care străzile oraşului să fie împodobite. „Este vorba despre un contract pe SEAP (n.red. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), licitaţia a avut loc la jumătatea lunii octombrie. Contractul a fost adjudecat de o asociere formată din două firme, Elba Timişoara şi Neon Cluj Napoca. Angajaţii celor două firme se vor ocupa şi de montajul tuturor instalaţiilor de iluminat stradal festiv achiziţionate în acest an, așa cum impune contractul. Se vor monta instalaţii noi pe bulevardul A. I. Cuza şi Esplanadă, acolo unde va fi şi Orăşelul Copiilor. În acest sens, s-a alocat un buget de 250.000 lei”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. În total, s-au achiziţionat 28 traverse de tip banner cu fulgi de zăpadă, 9 traverse de tip banner cu sferă luminoasă, un om de zăpadă, un Moş Crăciun, un brad tip con, 56 ţurţuri luminoşi de culoare albastră, 27 ţurţuri luminoşi de culoare alb-cald, 27 ţurţuri luminoşi de culoare roşie, un ansamblu de cinci arcade şi 40 de şiruri luminoase cu LED-uri de culoare alb-rece. Noile instalaţii de sărbătoare vor fi montate în centrul Slatinei începând cu săptămâna viitoare, urmând ca toate instalaţiile cu care a fost împodobit oraşul să fie aprinse, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…