Treceți la conținutul principal

Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, inaugurat la Caracal

Evenimentul prilejuit de finalizarea proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” a fost găzduit vineri, cu începere de la ora 11:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local din cadrul Primăriei Caracal. 

Pe lângă oficialităţile din cadrul administraţiei publice locale, printre care s-au aflat primarul Eduard Ciocăzanu şi viceprimarul Octavian Stănescu, la evenimentul de inaugurare al centrului au mai luat parte Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Muncipal Caracal, şi membri marcanţi ai Autorităţii Naţionale de Turism. Proiectul „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” de la Caracal a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3 „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”. „Este un lucru benefic pentru comunitate, pentru că prin acest Centru de Informare și Promovare Turistică reușim să promovăm imaginea municipiului Caracal. Trebuie să nu uităm că noi suntem un municipiu care, din punctul meu de vedere, reprezintă capitala istorică şi culturală a judeţului Olt. Sunt 131 de clădiri declarate monumente istorice, dintre care unele sunt în proprietate privată, iar altele sub tutela administraţiei publice locale, care vor putea fi vizitate cu ocazia acestor contracte care se încheie cu Agenţia de Turism… Astfel, imaginea monumentelor istorice din municipiul Caracal va putea fi vizualizată la nivel regional şi naţional. Mulţumesc întregii echipe care a dus la finalizarea acestui proiect, care a fost iniţiat undeva în anul 2012 şi iată că după trei ani a fost dus la bun sfârşit”, a precizat edilul Eduard Ciocăzanu. Concret, lucrările la Centrul de Informare şi Promovare Turistică au fost demarate în urmă cu doi ani şi au fost gata undeva la sfârşitul lunii septembrie 2015. Odată cu operaţionalizarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Caracal, aici au fost create două locuri de muncă. Instituţia din fosta reşedinţă a judeţului Romanaţi va fi integrată în reţeaua naţională de centre de informare turistică. Valoarea totală a investiţiei, amenajată în zona centrală a municipiului Caracal, lângă Parcul „Constantin Poroineanu”, s-a ridicat la puţin peste 527.000 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…