Treceți la conținutul principal

Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică, inaugurat la Caracal

Evenimentul prilejuit de finalizarea proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” a fost găzduit vineri, cu începere de la ora 11:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local din cadrul Primăriei Caracal. 

Pe lângă oficialităţile din cadrul administraţiei publice locale, printre care s-au aflat primarul Eduard Ciocăzanu şi viceprimarul Octavian Stănescu, la evenimentul de inaugurare al centrului au mai luat parte Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Muncipal Caracal, şi membri marcanţi ai Autorităţii Naţionale de Turism. Proiectul „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” de la Caracal a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3 „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”. „Este un lucru benefic pentru comunitate, pentru că prin acest Centru de Informare și Promovare Turistică reușim să promovăm imaginea municipiului Caracal. Trebuie să nu uităm că noi suntem un municipiu care, din punctul meu de vedere, reprezintă capitala istorică şi culturală a judeţului Olt. Sunt 131 de clădiri declarate monumente istorice, dintre care unele sunt în proprietate privată, iar altele sub tutela administraţiei publice locale, care vor putea fi vizitate cu ocazia acestor contracte care se încheie cu Agenţia de Turism… Astfel, imaginea monumentelor istorice din municipiul Caracal va putea fi vizualizată la nivel regional şi naţional. Mulţumesc întregii echipe care a dus la finalizarea acestui proiect, care a fost iniţiat undeva în anul 2012 şi iată că după trei ani a fost dus la bun sfârşit”, a precizat edilul Eduard Ciocăzanu. Concret, lucrările la Centrul de Informare şi Promovare Turistică au fost demarate în urmă cu doi ani şi au fost gata undeva la sfârşitul lunii septembrie 2015. Odată cu operaţionalizarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Caracal, aici au fost create două locuri de muncă. Instituţia din fosta reşedinţă a judeţului Romanaţi va fi integrată în reţeaua naţională de centre de informare turistică. Valoarea totală a investiţiei, amenajată în zona centrală a municipiului Caracal, lângă Parcul „Constantin Poroineanu”, s-a ridicat la puţin peste 527.000 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…