Treceți la conținutul principal

Autospecială de transport muniţie neexplodată pentru ISU Olt

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt va intra în viitorul apropiat în posesia unei noi autospeciale de intervenţie. În cadrul şedinţei ordinare de joi a Consiliului Judeţean Olt, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului judeţului pe anul 2015, o sumă de bani fiind alocată achiziţionării unui autoturism Dacia Duster Laureate 4 x 4. 

Maşina va intra în dotarea parcului auto al ISU Olt, fiind vorba de o autospecială destinată transportului muniţiei neexplodate din cele două Războaie Mondiale, găsită în judeţ. „Este vorba de achiziţia unui autovehicul pentru ISU, ne-au solicitat pentru transportul de bombe şi de material explozibil găsite în judeţ. Aveau nevoie de o maşină specială, înţeleg că au găsit o astfel de maşină în România, care poate fi folosită în acest scop. Achiziţia se ridică la o sumă de până la 18.000 de Euro. Am alocat fondurile şi până la sfârşitul anului se va face achiziţia acestui autovehicul. Până în acest moment se circula cu un autovehicul ARO vechi, care efectiv nu mai putea fi folosit”, a precizat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, noua Dacia Duster va înlocui un ARO aflat în dotarea echipei pirotehnice, care a fost achiziţionat tot de instituţia administrativă şi are o vechime de peste 10 ani. „De la începutul anului şi până în prezent, au avut loc 15 misiuni de asanare a teritoriului judeţului Olt de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două Războaie Mondiale. O ultimă intervenţie de acest gen a avut loc miercuri la Brebeni, când echipa pirotehnică a identificat un element de muniţie de calibrul 82 milimetri din timpul celui de-al doilea Război Mondial, în stare de funcţionare”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…