Treceți la conținutul principal

Autospecială de transport muniţie neexplodată pentru ISU Olt

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt va intra în viitorul apropiat în posesia unei noi autospeciale de intervenţie. În cadrul şedinţei ordinare de joi a Consiliului Judeţean Olt, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului judeţului pe anul 2015, o sumă de bani fiind alocată achiziţionării unui autoturism Dacia Duster Laureate 4 x 4. 

Maşina va intra în dotarea parcului auto al ISU Olt, fiind vorba de o autospecială destinată transportului muniţiei neexplodate din cele două Războaie Mondiale, găsită în judeţ. „Este vorba de achiziţia unui autovehicul pentru ISU, ne-au solicitat pentru transportul de bombe şi de material explozibil găsite în judeţ. Aveau nevoie de o maşină specială, înţeleg că au găsit o astfel de maşină în România, care poate fi folosită în acest scop. Achiziţia se ridică la o sumă de până la 18.000 de Euro. Am alocat fondurile şi până la sfârşitul anului se va face achiziţia acestui autovehicul. Până în acest moment se circula cu un autovehicul ARO vechi, care efectiv nu mai putea fi folosit”, a precizat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, noua Dacia Duster va înlocui un ARO aflat în dotarea echipei pirotehnice, care a fost achiziţionat tot de instituţia administrativă şi are o vechime de peste 10 ani. „De la începutul anului şi până în prezent, au avut loc 15 misiuni de asanare a teritoriului judeţului Olt de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două Războaie Mondiale. O ultimă intervenţie de acest gen a avut loc miercuri la Brebeni, când echipa pirotehnică a identificat un element de muniţie de calibrul 82 milimetri din timpul celui de-al doilea Război Mondial, în stare de funcţionare”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…