Treceți la conținutul principal

Autocamion răsturnat în curbă la Valea Mare

Accident de circulaţie mai puţin obişnuit, joi dimineaţa, în jurul orei 11:00, pe DN 65 – E 574, pe raza comunei Valea Mare. 

Un bărbat de 39 de ani, din localitatea ilfoveană Otopeni, conducea un autocamion Mercedes dinspre municipiul Piteşti către Slatina, iar într-o succesiune de curbe semnalizate regulamentar nu a redus viteza de deplasare şi a pierdut controlul direcţiei de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă. Prin apelul de urgenţă s-a anunţat că în urma accidentului au fost rănite două persoane, şoferul şi unul dintre cei doi pasageri. La faţa locului au ajuns pompieri de la Staţia Scorniceşti, paramedici SMURD, cadre medicale de la Ambulanţa Olt, dar şi poliţişti de la Serviciul Rutier Olt. Dacă iniţial ambele victime au refuzat transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, conducătorul auto a ajuns ulterior la unitatea sanitară, unde a fost supus mai multor investigaţii medicale. În urma primirii rezultatelor, acesta nu a necesitat internarea în spital. Poliţiştii rutieri l-au testat pe şofer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,88 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ilfoveanul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Din cauza răsturnării autocamionului, care era încărcat cu paleţi şi ambalaje, pe partea carosabilă, traficul a fost blocat aproape o jumătate, iar până la repunerea pe roţi a autovehiculului în zonă s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…