Treceți la conținutul principal

Agresorul din comuna Dobrosloveni rămâne în arest

Tânărul de 23 de ani, din comuna Dobrosloveni, arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor după ce a bătut un consătean de 13 ani rămâne în spatele gratiilor. 

Nemulţumit de decizia dată de magistraţii Tribunalului Olt, Ionuţ Laurenţiu Florea a formulat contestaţie în speranţa că ar putea fi cercetat pentru fapta sa în stare de libertate sau ar putea primi o pedeapsă mai blândă. Recursul s-a judecat la începutul acestei săptămâni la Curtea de Apel Craiova, instanţa de judecată respingând contestaţia ca nefondată. „Respinge contestaţia ca nefondată… Definitivă…”, se precizează în soluţia pe scurt dată de judecătorii craioveni. Aşadar, agresorul Ionuţ Laurenţiu Florea rămâne în continuare în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. „S-a reţinut că în noaptea de 4 spre 5 noiembrie inculpatul F.I.L., în vârstă de 23 ani, a exercitat asupra minorului R.A.D., în vârstă de 13 ani, din comuna Dobrosloveni, acte de violenţă fizică, lovindu-l în mai multe rânduri cu palmele şi căpiciul de la un cal, peste zona capului, fiindu-i provocate leziuni traumatice (n.red. – hematoame epicraniene, fractură oase proprii nazale şi etmoidal dreapta cu interesarea peretelui intern ochi drept). Leziunile necesită pentru vindecare 50 – 55 de zile îngrijiri medicale, de la data producerii dacă nu survin complicaţii, şi i-au pus în primejdie viaţa. În lipsa tratamentului medical se poate instala decesul, astfel cum reiese din constatările preliminare suplimentare întocmite de Institutul de Medicină Legală Craiova”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Pentru fapta sa, tânărul din Dobrosloveni poate primi o pedeapsă cu închisoarea de până al 10 ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…