Treceți la conținutul principal

Accident mortal între Găneasa şi Pădurea Saru

Impact violent între un TIR şi un autoturism Opel, luni seara, în jurul orei 21:50, pe DN 65 - E 574, la ieşire din comuna Găneasa spre Pădurea Saru. În urma coliziunii, şoferul autoturismului de 44 de ani, din comuna Tătuleşti, a murit, iar pasagerul din autoturism de 47 de ani, tot din Tătuleşti, a fost transportat la Spitalul Slatina. 

Potrivit poliţiştilor rutieri care au ajuns la faţa locului, accidentul de circulaţie a avut loc pe fondul neatenţiei în conducere, unul dintre conducătorii auto implicaţi intrând cu autovehiculul pe contrasens. „Un bărbat de 44 ani, din comuna Tătuleşti, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Craiova spre Slatina, a pătruns pe sens opus şi a intrat în impact frontal cu autocamionul condus regulamentar de un bărbat de 57 ani, din municipiul Bucureşti. Din accident, a rezultat decesul conducătorului autoturismului şi rănirea unui bărbat, de 47 ani, din comuna Tătuleşti, pasager în autoturism. Conducătorul ansamblului de vehicule implicat în eveniment nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. Pompierii de la Detaşamentul Slatina, cu un echipaj SMURD şi un echipaj de descarcerare, dar şi cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, au ajuns şi ele la locul tragediei. „În momentul sosirii echipajelor, șoferul autoturismului era încarcerat şi inconștient. Pentru extragerea bărbatului dintre fiarele contorsionate ale maşinii serios avariată, echipajul de descarcerare a îndepărtat mai multe elemente de caroserie, pacientul fiind preluat de cadrele medicale în stop cardio-respirator. S-au început imediat manevrele de resuscitare, dar bărbatul de 44 de ani, din comuna Tătulești, nu a răspuns manevrelor întreprinse, fiind declarat decedat. Pasagerul de pe scaunul din dreapta-față al autoturismului de 47 de ani, din aceeași localitate, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, conștient, fără răni sau traumatisme grave. Șoferul TIR-ului, care transporta electronice și electrocasnice, de 57 de ani, din București, nu a fost rănit în urma accidentului”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu de la Inspectoratul pentru Siutuaţii de Urgenţă Olt. Din cauza accidentului rutier, circulaţia în zonă a fost blocată pentru câteva zeci de minute, pe ambele sensuri de drum formându-se coloane de maşini. Poliţiştii rutieri au întocmit, în cauză, acte procedural sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…