Treceți la conținutul principal

A ameninţat că se aruncă în gol de pe un stâlp de înaltă tensiune

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Schitu Greci, s-a urcat duminică pe un stâlp de înaltă tensiune aflat pe un câmp situat la doi metri distanţă de satul Lisa şi, timp de câteva ore, a ameninţat că se aruncă în gol de la o înălţime de aproape 25 de metri. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Schitu, dar şi a salvatorilor care s-au deplasat la locul intervenţiei, bărbatul a ameninţat că se sinucide după ce în prealabil a fost amendat de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, un echipaj de paramedici SMURD şi autoscara mecanică a pompierilor de la Detaşamentul Slatina, dar şi poliţiştii din comună s-au deplasat la faţa locului pentru a determina persoana aflată sub influenţa băuturilor alcoolice să nu recurgă la vreun gest necugetat. Salvatorii au fost chemaţi să intervină în zonă în jurul orei 17:40 şi şi-au dus la bun sfârşit misiunea după aproape cinci ore şi jumătate. Într-un târziu, negociatorii au reuşit să-l convingă pe bărbat să nu mai ameninţe cu sinuciderea şi undeva în jurul orei 23:00 acesta a coborât singur de pe stâlpul de înaltă tensiune. Încă odată, oamenii legii au fost nevoiţi să-l sancţioneze contravenţional pe bărbat la Legea 61/1991, republicată, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzii primite de acesta fiind de 500 de lei. Autorităţile locale spun că bărbatul este cunoscut cu afecţiuni psihice şi nu se află la prima abatere de acest gen, de-a lungul timpului acesta ameninţând că se sinucide din diverse motive.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…