Treceți la conținutul principal

A ameninţat că se aruncă în gol de pe un stâlp de înaltă tensiune

Un bărbat de 37 de ani, din comuna Schitu Greci, s-a urcat duminică pe un stâlp de înaltă tensiune aflat pe un câmp situat la doi metri distanţă de satul Lisa şi, timp de câteva ore, a ameninţat că se aruncă în gol de la o înălţime de aproape 25 de metri. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Schitu, dar şi a salvatorilor care s-au deplasat la locul intervenţiei, bărbatul a ameninţat că se sinucide după ce în prealabil a fost amendat de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, un echipaj de paramedici SMURD şi autoscara mecanică a pompierilor de la Detaşamentul Slatina, dar şi poliţiştii din comună s-au deplasat la faţa locului pentru a determina persoana aflată sub influenţa băuturilor alcoolice să nu recurgă la vreun gest necugetat. Salvatorii au fost chemaţi să intervină în zonă în jurul orei 17:40 şi şi-au dus la bun sfârşit misiunea după aproape cinci ore şi jumătate. Într-un târziu, negociatorii au reuşit să-l convingă pe bărbat să nu mai ameninţe cu sinuciderea şi undeva în jurul orei 23:00 acesta a coborât singur de pe stâlpul de înaltă tensiune. Încă odată, oamenii legii au fost nevoiţi să-l sancţioneze contravenţional pe bărbat la Legea 61/1991, republicată, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, valoarea amenzii primite de acesta fiind de 500 de lei. Autorităţile locale spun că bărbatul este cunoscut cu afecţiuni psihice şi nu se află la prima abatere de acest gen, de-a lungul timpului acesta ameninţând că se sinucide din diverse motive.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…